torsdag 29 mars 2007

2-1!

Va fan hände? Efter en fantastisk uppladdning med chips, öl och tankar på alper om nåt år så skiter det svenska spelet på sig helt och hållet. Danmark nästa... BORTA. Hur fan ska det gå? Figge hjälp! Är du dansk eller svensk? Alexandersson är i alla fall allsvensk. Det är jag säker på. Chippen spelar i Roma. Det är jag oxå säker på.

Är det sommar eller vinter? Det har jag ingen aning om. Förvår kanske. Denna årstid som är så fantastisk. Där uteserveringarna kommer fram. Jonne skickar korta konkreta mess "öl?" runt lunchtid. Jag skriver "blir det utgång?" Jonne svarar "det kan du ge dig faan på". Då vet man att våren är på gång. När man har alldeles för mycket kläder på dagen och för lite på kvällen. När folk får på sig sina solglasögon. För av nån jävla anledning verkar det ju vara tabu att bära solglasögon på vintern i Sverige, även om det är strålande sol. Jaja, skit samma. Nu är det snart sommar. Nu åker vi

onsdag 28 mars 2007

Fotboll på Hornstull



Tina gillar soffa



Idag smäller det i Belfast

Ztackars lilla Nordirland kommer att få Zmaka på den långes brillians ikväll.
Fan va kul det ska bli. Funderar på att ladda upp med korv och surkål och köra tysk afton.
3-1 tror jag på!

Vår + riddarfjärden.



tisdag 27 mars 2007

söndag 25 mars 2007

Extremt konstig "arg lapp" på en restauranttoalett i stan.


Ofta man tar med sig maten in dit... eller?

torsdag 22 mars 2007

Årstafältet


Det är med visst vemod. Fast med ett leende på läpparna jag susar förbi Årstafältet för näst sista gången på väg från Strix. I alla fall för denna gång. I morgon slutar förkväll. Sedan händer det nåt nytt och nåt nytt och nåt nytt.

Utsikten från den vita stolen på Strix.



Fundering

När jag var liten åt jag potatismos. Idag äter jag potatispuré.

Hur blev det så?

onsdag 21 mars 2007

Downssyndromdagen

Fick precis ett mail av min gode vän Rasmus. Tydligen är det inte enbart den 21 mars idag. Det är även Bengts namnsdag, världspoesidagen, Downssyndromdagen, sömndagen och FNs internationella dag för avskaffande av rasdiskriminering. Många anledningar att fira alltså. - Hej ska ni med till Ljungrens och ta ett par glas vin... det är ju ändå Downssyndromdagen idag?

Det finns alltid en god anledning att fira mina vänner.

Redaktionen sitter nu i stormöte om vilka dagar vi absolut måste införa. Några exempel är:

Snabbmatsdagen, eksemdagen, nageltrångdagen, gröna-hissendagen (då vi firar den obehagligt sliskiga drinken med det otroligt torftiga namnet).

Kom gärna med förslag... Väl mött.

Eva har valt sin kaffemugg med omsorg



tisdag 20 mars 2007

måndag 19 mars 2007

Gamle Baren-Berra kom på besök till redaktionen idag.


Det var trevligt. Han mummlade gamla skrönor om Meral och berättade att han saknade färskölet.

Sima är skengravid med gaser.


Efter en kraftig Kinabuffe.

fredag 16 mars 2007

Kväll över Globen



Grattis Don!



som blev untnämnd till månadens man på den smått fantastiska siten
www.manboobs.co.uk

Dagens löp!


En stjärtchock.

torsdag 15 mars 2007

Mela föredrar att jobba i lösnäsa



Värdelös combo

Att ha influensa och vara bakis samtidigt

Ulrik och Ted är oskiljaktiga...


TV-smetens snyggaste bögpar.

Hur slutade det då?


Jo du! Micke sitter på par i ess. Jag sätter stegen på river. Tjing!

onsdag 14 mars 2007

Allan sprudlar av glädje



Poker i förkvälls studion





Små stackar



7 dagar kvar

Sedan har jag varit med på typ 120 program av Förkväll. Det är många det... många resor till och från Strix. Det motsvarar en restid på ca 7200 minuter för mig mellan Hornstull och Luma. Jag har alltså spenderat totalt 5 dygn på tvärbanan sedan slutet av Augusti förra året fram och tillbaka till jobbet. Undrar hur mycket tid av ens liv som enbart går åt till transport?.

Jag har en kompis som bor i Varberg och har pendlat fram och tillbaka till sitt jobb i Göteborg under 10 års tid nu. Det är två timmar meningslöst resande per dag under TIO ÅR! Räkna på det mina vänner...

På Fredag sänder vi sista programmet. Sen blir det lite ledigt. Då ska jag snooza i 5 dagar och 5 nätter.

tisdag 13 mars 2007

Lord regerar i redigeringen



Ehh?



Våren knackar på! En perfekt dag att spendera på en Islandshäst.


Tinas häst tigger vid bordet.

måndag 12 mars 2007

Hemma igen

Funderade över det tråkigt gubbiga uttrycket "borta bra men hemma bäst". Väldigt svenskt. Mina dagar på Cypern var fantastiska. Skitkul verkligen! Jag vill inte hem redan, tänkte jag. Det måste varit en sur jävul som myntade det uttrycket. Typ, -Nu ska jag ut i krig... hoppas jag kommer hem snart. Det är naturligtvis skönt hemma. Jag älskar hemma. Mina grejer, min lilla familj, min soffa och Jack Bauer på TV´n. Men va fan! När jag steg ur planet slogs jag av hur ljust det kan vara. Jag såg solen! Jag hade glömt av att det kan vara så ljust, blått och soligt. Här har jag gått omkring i ett grådassigt töcken. Snooze snooze säger hjärnan till mig när jag vaknar på morgonen och tittar ut, även om jag har sovit mina 8 timmar. Min hud chockades på Cypern. Den skrek av glädje, började leva och blev röd. För att sedan flaga av och ge plats för en ny fräsch sommrig hy... precis som en orm. Jag kände mig frisk, nästan pånyttfödd. Inte konstigt. Den har inte sett sol på flera tunga månader. Den hade gått i ide och tänkte sova till Maj någon gång när vårsolen skulle väckt den. Så fick min hy träffa solgudarna på Cypern. Nu lever den igen. "Tack Johan för att du tog med mig på den här resan", viskade den till mig. "Tack Cypern", säger jag. Hoppas vi ses igen!

fredag 2 mars 2007

Mickes optiker har tagit fram ett par glasögon bara för honom. Med bågar av slang



Nu bär det av.

Nu drar jag snart till Cypern och gör ett reportage. Söndag i ottan. Alltid denna jävla otta när man ska flyga. Men det ska bli kul. Jag och Török. Török och jag. Det rullar fint på tungan. Det blir fint det. Török fyller år idag oxå... han blir 41. - Grattis Török. Men nästa år, när han fyller 42, har jag lovat honom att säga - Jag beklagar.

Tjing!

Sanslöst kul. Denna Pop-up fick min kollega William på jobbet idag. KLICKA PÅ BILDEN!

torsdag 1 mars 2007

John, en sjuk man

Han ligger hemma i sängen och är sjuk, som bara en man kan vara. Jag undrar vad han gör just nu där han ligger och vrider sig i krämpor och slåss mot sina febertoppar likt en stridslysten tupp. Han funderar nog över livet... - Tänk om jag dör nu... Jag behöver kärlek... Jag är sjuk, och man. Han kanske ser på 1286e avsnittet av "24" - Jack Bauer, en hjälte med förkärlek till tortyr. John kanske äter glass. det får man om man är sjuk. Han kanske onanerar? En sjuk man är det synd om. Vi är veka i det tillståndet. På kontoret frustar och hostar alla. Det är sjukdom i lokalerna. Kan nästan känna lukten av det elaka influensaviruset som bara längtar efter att greppa mig i sina otäcka klor. Nästan alla på redaktionen har haft det utom jag. Jag åker till Cypern på Söndag och börjar bli smått hypokondrisk. Gör det inte lite ont i kroppen? Är jag inte liiite svullen i halsen? Kanske inte. Peppar peppar, ta i trä och all annan skit... vad som helst... Jag hatar att vara sjuk.
John min vän. Bli frisk snart, så kan vi gå på restaurant och rulla hatt!