onsdag 29 augusti 2007

Hur Statoil föddes.




Dir - Vad ska vi döpa den här macken till tycker du?
- Jaaa du... vad sägs om Statoil, låter inte det fräckt?
Dir - Brilliant tycker jag. Både fräckt och farligt.
- Okej, och loggan då... hur ska den se ut?
Dir - Jag har funderat fram och tillbaka. En bajskorv tycker jag skulle kännas bra... vad tror du?
- Alltså... du är ju ett geni. Loggan får se ut som en bajskorv... det är fräckt.
Dir - Urfräckt... Bajskorv får det bli... En orange bakskorv.

lördag 25 augusti 2007

Big apple

Det är ett medvetet val, att Hoffmanbilden är min profilbild. Jag tycker att det är fasansfullt töntigt att posa med kändisar. Men fööö faan. Jag dricker drinkar... pratar poker och film med Philip Seymore Hoffman i New York. MÄRK - JAG DRICKER DRINKAR... PRATAR POKER OCH FILM MED PHILIP SEYMORE HOFFMAN I NEW YORK. Jag dricker inte drink med Mikael Nyqvist, Peter Haber eller Björn Kellman (jag vill kräkas på Björn). Än en gång... - Jag drinkar med Hoffman. Det är stort tycker jag. Du får tycka vad fan du vill... Men just där, just då var jag levande. Full av respekt till en aktör som jag tycker väldigt mycket om. Happiness........ vilken film.

...

Idag är det lördag... känns som söndag. Solen lyser... det pratas det gärna om... vädersnack... guuud vad upplyftande... grannarna pratar strunt och fikar på innergården... dom är käcka... jag hatar tjenixengrannar... grannen ovanför gnäller när vi bjuder upp till dans... jälla skit... jag har bananflugor i köket... äckligt jälla djur... meningslöst djur... flugan överlag är jälla trist... jag slår gärna ihjäl flugor... dödar dom... mördar... tar min kvällstidning och drämmer till så att fluginälvorna kletas ut på väggen... mycket vitt i en död flugkropp... inte så mycket blod... jag är 33 år... uttråkad... halvfet... tycker om att äta, bajsa och titta på film... jag är rätt vanlig... elitist... skrattar gärna högt åt svennebanan... även om jag är svennegurka... jag gillar korv... bigbite... korvjävul... en stav fylld med kött inlindad i tarm... faan va gott... korv... matens kön... en stor fet choritzo... tjock och blank som en...

fredag 24 augusti 2007

Williams kylskåp...


Sylt, tacosås, keso och alkohol.

torsdag 23 augusti 2007

Att pausa

För att det ska kännas som paus måste jag göra någonting som inte sker på min plats, framför min dator. Att pausa med en Aftonbladet eller Facebook surfsession är inte en riktig paus. Det känns inte rätt. Ungefär som att äta soppa när man är riktigt hungrig.

På Meter finns två alternativ. Antingen går man och hämtar kaffe eller så går man på toaletten. Hämta kaffe är roligare. Det blir alltid att man stannar till på vägen och snackar med någon (sist var det Per Hedmark) som också ska hämta kaffe eller gå på toaletten. En kollega föreslog att man kan skriva ut något dokument och sedan gå till skrivaren och hämta det. En idé, men lite långsökt anser jag. Jag är nu på jakt efter ett nytt pausalternativ. Jag är trött på att kissa och dricka kaffe. Att övergå till te är inget alternativ. Det finns ingen "fikavärdighet" i att dricka te.

torsdag 16 augusti 2007

Katrineholm stoltserar med spännande kulturutbud...


Att kunna gräva ner sig i bidéns histora känns otroligt spännande.

onsdag 15 augusti 2007

Får du hemlängtan Figge?


För övrigt en jävligt snygg skylt. Kanske den snyggaste i Katrineholm. Här bor vi nu, på Statt, som vanligt i svenska hålor. Statt?

söndag 12 augusti 2007

Jag funderar på om jag ska kräkas på Johan, "reportern som känner dem jag önskar jag kände"...


Eller om jag bara ska släppa det?

Jag tittar in i kameran. Magnus Talib kör "nu ska jag se förvånad ut" posen.


Bägge två fungerar. Vi tänkte bara olika, just där, just då...

Pizzafrukost

Jag är nyvaken. Jag funderar på att gå upp... eller inte. Jag luktar illa i munnen känner jag. Jag är hungrig... vill ha pizza. Kommer min "Johan du äter inte pizza längre för att du är lite tjock" moral att vinna idag... Tror inte det. Jag övertalar mig själv just i denna stund att pizzan är nyttig. -Ähh... typ en macka... ungefär som ett mjukt knäckebröd... massa fibrer, OCH grönsaker. Och just här och nu bestämde jag mig. Pizzafrukost... det får det bli. Fan vad risigt... men gott. "Pizzafrukost" är för övrigt ett härligt ord... rullar bra på tungan..

lördag 11 augusti 2007

Tips!

Jag hittade en fantastisk blogg idag. Den har det mesta, är väldigt dynamisk och fräsch. Det är en singaporiansk fotoblogg med, förmodar jag, temat "män som badar påklädda". - Dröm dig bort och njut ett tag. Glöm vardagens måsten och koppla av min vän...

www.almn23.blogspot.com

Lars Johan Ronthén



torsdag 9 augusti 2007

Julia har vågat sig på en crossover-rätt.


Rättare sagt en nachopizza. Rätten spänner över två kontinenter konstaterar hon. - Det här kommer att hjälpa mig i mitt arbete som efterbearbetningsproducent. Jag kanske vågar ta ut svängarna, göra det oväntade, säger hon stolt.

Sara äter nachos...


... och känner sig exotisk. - jag har alltid varit intresserad av spännande mat, säger Sara. - De här "nya världen" rätterna får mig att känna mig levande på nåt sätt, förklarar hon. Hon är så lycklig att hon har upptäck det "mexikanska köket".

Gröna Lund är stolta över sin moderna kvinnosyn



Lyxfällan kick-off på Gröna lund



Nu är jag en visslare!

Jag är så gammal att jag har börjat vissla, helt omotiverat. Kom på mig själv precis nu, när jag skulle gå från min redaktion till köket för att hämta kaffe. Jag visslar för mig själv. Jag har fruktat att denna dagen skulle komma. Men just idag... nu... Mitt liv har tagit en ny vändning. Jag är en visslare. Snart börjar jag väl att prata med mig själv också.

onsdag 8 augusti 2007

Jag älskar combos!


Vid Bergsundsstrand ligger denna fantastiskt knasiga combo-butiken. Eller vad sägs om videobutik/solarium/djuraffär.

måndag 6 augusti 2007

Mat

Jag vill ha mat. Jag har börjat äta nyttigt. Mest sallad och bönor efter allt skräp jag har stoppat i mig när jag har jobbat på andra orter och bott på hotell. Jag kan bara inte bli mätt på sallad. En tom mättnadskänsla som aldrig tillfredställer som exempelvis en kraftig Azteka gör. Samtidigt sitter jag i soffan och ser en skitklubb från Göteborg spela 1-1 mot DIF. Dålig fotboll, hunger, Tina bortrest. Vad göra? Kanske skulle man titta på sommartorpet? Ernst ska laga sushi tillsammans med Mark Levengood ikväll. Låter ju som en höjdare.

Bonde är klart!!

Och det har varit en sjuhelvetes resa. Kul som fan, jobbigt som fan och en massa annat fan. Vi har varit i Värmland - Sveriges rövhål. Och i Dalarna, som var väldigt vackert, men invaderat av en massa äckliga raggare i en HEL vecka, vilket sinkade oss när vi skulle mellan gården och hotellet. Jag är så trött på alla gamla äckliga bilar som vägrar köra snabbare än typ 20. Inte mycket katalysatorer där inte.

Saker Jonne totaldissade under veckan i Tällberg:

- Golf
- Trav
- Tandemcyklar och tandemcyklister
- Raggare

Sista inspelningsdagen. Vi skulle snart knyta ihop sista programmet. Det var spänning i luften. Inspelningen skedde i skogen. Redaktören ringer. "Kan jag ha mina loafers på mig i skogen?" Väldigt mycket Jonas... väldigt mycket. En sida jag älskar hos honom.

I morgon börjar jag mitt nya jobb. Ett populärt program om ekonomi. Tvära kast!

torsdag 2 augusti 2007