lördag 29 september 2007

Vilken dag

En fest som har alla förutsättningar att bli riktigt bra går av stapeln ikväll. Redaktör Slätt har 30-års skiva. Vilken kväll... Före det möter DIF - Örebro på stadion. Vilken eftermiddag... Före det lite trivsel hemma hos Tobbe... Vilket prefotbollsparty... Och nu runt lunch, Guitar Hero hos mig. Vilken lunch... Före det sov jag länge, åt en lång frukost, bajsade, duschade, klippte mig, bajsade igen, diskade, köpte present, handlade mat, läste Stieg Larsson.

Denna lördagen har alltså alla förutsättningar att bli hur bra som helst. Nu är det upp till mig. En lång kamp kommer det att bli... en mycket trevlig sådan förhoppningsvis.

Vänster bak i en Volvo


Här sitter jag, lätt åksjuk. I mitt synfält har jag en stor ful galonklump. Volvo skrattar åt mig, hånar mig. - Här får du din jävul. De vill se mig kräkas. Varför denna koloss till nackstöd? Varför fick det inte vara ihåligt längre? Dumma dumma biltillverkare.

måndag 24 september 2007

Det slutade 1-1. Stämningen var på topp.


Tifot var sjukt snyggt... fotbollsälskare har tydligen en förkärlek till fyrverkerier.

söndag 23 september 2007

Kellys med bröderna Oudhuis


William bär hår, det gör inte Johan. William bär glasögon, det gör inte Johan. Johan är rockstjärna, det är inte William.

lördag 22 september 2007

Inget märkvärdigt?

Jag köpte nya skor idag. Bredvid mig i butiken står två kvinnor... 35-40 nånting. Den ena frågar vad hennes väninna egentligen letar efter.
- Vinterstövlar... men inget märkvärdigt, svarar hon.

Vadå "inget märkvärdigt" tänker jag. Va fan är det för svar? Jag har reflekterat över det tidigare. Detta jantelagsuttryck, nära besläktat med "lagom". Vill hon inte ha ett par riktigt snygga vinterstövlar. Nähä, joho, kanske det, kanske inte. Bara de inte är "märkvärdiga."

Det händer rätt ofta att man ramlar över detta ursvenska uttryck.
- Ska vi laga lite god mat ikväll?
- Jaa... men "inget märkvärdigt" va? Betyder det att det inte får vara FÖR gott, kosta lite för mycket, eller vad fan menas. Lagom gott kanske? Eller rätt så gott men lite äckligt... och ganska billiga råvaror.

Folk som fyller år använder gärna också frasen.
- Köp nu inget märkvärdig! Jag själv blir jätteglad när jag får fina grejer, när jag får äta riktigt god mat... gärna varje dag. Kan vi inte bara kasta bort detta onödiga uttryck. Låta Sverker ta hand om det. Begrava det. Det är ju ändå ingen som fattar vad det betyder. Är det någon som gör det så berätta gärna det.

Är det fult att erkänna att man vill ha de snyggaste jävla stövlarna butiken har att erbjuda?

Dilemma

Jag ligger i sängen. Tanken är att jag ska gå upp och spana in skrapans nya galleria med Jonas. Men jag vet att om jag går upp måste jag städa först. Därför ligger jag kvar.

torsdag 20 september 2007

Dagens hjälte!

Under en dag har min kära vän och kollega Johan Ronthén blivit omnämnd som först "sprutreporter" och senare "pumpmannen" i Resumé efter sin medverkan i "Ballar av stål". Den åtråvärda benämningen "TV-mannen" som de flesta bara drömmer om ligger i lä här. Känn så fint det rullar på tungan... "sprutreporter"

http://www.resume.se/nyheter/2007/09/20/pumpmannen-svar-sig-fri/index.xml

http://www.resume.se/nyheter/2007/09/19/fel-sprutreporter-atalad-i/index.xml

onsdag 19 september 2007

Sammanfattning av Kristallen i 4 steg

1. Jag har aldrig sett Jonas som en direkt kortväxt man...




Men i sällskap med våra ex bönder förvandlades Jonas till en "liten herre"

2. Paggan vill vara "hästmannen"



3. Jag träffade "hästmannen"



4. Vi vann



måndag 17 september 2007

lördag 15 september 2007

Tierp - Sthlm

Helg i Stockholm, det känns skönt. Jag har nu avslutat mitt tredje avsnitt av Lyxfällan och kommer hem från Tierp med en bra magkänsla. Känns bra... mycket bra. Vi ska på pannkaksfest ikväll. Låter spännande. Pannkakor och vin. Det är en tillställning mest bestående av reklamfolk - de där kreatörerna ni vet. Nej... ana ingen bitterhet, för så är det inte. Jag tycker ofta bara att reklamfolk tror lite för mycket om sig själva. Att de förändrar världen med sina "kreativa" och "nyskapande" ideer. Allt de gör är ju bara att få folk att konsumera. Visserligen på ett underhållande sätt. Men fan alltså... jag börjar verkligen tröttna på "ICA Stig" och "Lottoanden". Vi kanske inte är mycket bättre i TV-branschen. Också ganska förutsägbara. Jag är nog bara avunsjuk på deras löner. Så är det nog... precis så är det. Inget annat.

måndag 10 september 2007

Jonne, Helen och Tina är lyckliga.


Det var en fantastisk kväll på Råsunda. Jonne har en lättöl i ena handen och en uppblåsbar jättehand i den andra. Han känner sig komplett. Aldrig har 0-0 kännts så bra.

Förlåt Säffle att jag varit så elak mot dig.


Det här är Tierp. En ful och ångestladdad håla som ger mig rysningar. Jämfört med Tierp är Säffle London, New York och rivieran samtidigt. Jag önskar inte min värsta ovän ett besök i Tierp. Förlåt Säffle.

lördag 8 september 2007

Jag kommer hem


Jag är full. Klockan är tre. Tito Fres lagar mat i TV. Jag blir rädd. Riktigt rädd.

fredag 7 september 2007

2 timmar senare



Afterwork på Spymlan med Titans ironladies


Nästa lördag stänger dom för säsongen. Då är sommaren officiellt slut. Hemska, tråkiga skittanke.

Ronthen - 100 pannor


Här poserar han utanför Varbergs sparbank i tuffa glasögon och snowboardtröja.

En klottrare...


...med huvudet på skaft terroriserar SL

Fredag

Idag är det fredag. Det känns på redaktionen. Folk är lite gladare, lite spralligare. Förväntansfulla över vad helgen ska bjuda på. Det bjöds på lasange till lunch. Det känns fredag. Även om det var en halvfabrikatsvennegurkalasange. Det serverades krutonger till lasangen... lite underligt, men passande.

Jag laddar mest för att dansken kommer på besök. Det skandinaviska derbyt. Det ska bli kul. Jag kommer att sitta där på Råsunda i äckliga Solna och vara med när vi säkrar en EM-plats. För det gör vi... nästan i alla fall. 3-1 blir det. Kim frälser oss. Så blir det

onsdag 5 september 2007

Igår köpte jag det...


Guitarhero. Tina var skeptisk till en början. Men efter tio minuter uttryckte hon en barnslig glädje som var värd varenda krona.

söndag 2 september 2007

Jag utför en Kata.




Många kanske blir förvånade över att jag har varit en aktiv utövare av Shotokankarate. Vissa kanske finner det väldigt underhållande. Det fanns en tid då jag faktiskt tränade, även om det var rätt länge sedan. Mest lägger jag upp bilden för att kunna säga - passa dej, jag kan karate. En annan anledning är att bilden är tagen under en tid då jag bar hår vilket jag gillade. Det var länge sedan jag bar hår. Mörkt hårsvall.

Det här är Uffe kanon.




Han kallas så. Han bor i Bua utanför Varberg och är just kanonfull på bilden. Jag tog bilden på Roskilde någongång i början av 90-talet. Uffe kanon bär en "heja brännvin" keps och en Slayertröja. Uffe gillar sprit och hårdrock. Vi har delat några kalla jag och Uffe... under det ljuva 90-talet.




Det här är jag. Jag är sju år gammal och har precis börjat lekis. Jag sitter på golvet i skräddarställning och bygger med klossar. Jag gillade rymdlego och Märklintåg. Jag tyckte om att klättra i träd och jag gillade traktorer. Jag tyckte att tjejer var äckliga, och töntiga. Jag hade aldrig betalt restskatt. Jag hade aldrig blivit sviken av någon jag älskar. Jag hade aldrig varit bakfull. Jag hade aldrig varit på begravning. Livet var bekymmersfritt och varje år kändes som en evighet. Jag längtade till jul. December var årets längsta månad. Varje lucka jag öppnade på adventskalendern var ett steg närmare årets bästa dag. Jag längtade efter tomten även om jag visste att han inte fanns. Jag längtade efter att fylla år... att få bli ett år äldre. De vuxnas värld var en annan värld, ogreppbar och ljusår bort. Att leka var det bästa som fanns...