tisdag 30 oktober 2007

Topp 5: Kända mustascher som berör (och även har blivit en del av bärarens personlighet)


1. Adolf Hitler
2. Salvador Dalí
3. Nietzsche
4. Tom Selleck
5. Charlie Chaplin

Bubblare: Frank Zappa & Janne "Loffe" Carlsson.

Då kanske ni undrar hur Hitler kan ligga före Nietzsche. Svaret är enkelt: det är inte storleken det beror på, utan hur bäraren av mustaschen klarar av att förvalta den. Samt hur den bidrar till bärarens personlighet. Därför anser jag att även Dalí kommer före. Han bar upp den med klass medans det känns som att Nietzsche hade tappat greppet över sin (även om den var helt fantastisk).

söndag 28 oktober 2007

Nu går tåget



Min ansiktsbehåring är borta

Det tog inte många dagar. Men jag kunde inte leva med den. Den gjorde mig inte rättvisa. Varje gång jag såg mig i spegeln såg jag bara en mustasch. Den tog över min person på ett jobbigt sätt. Kanske beror det på att jag har rakat huvud, att mustaschen hamnade i mitt konstanta blickfång, att den hela tiden hade övertaget, ville förgöra mig.

- Hej, jag är din mustasch... jag kommer långsamt långsamt att äta upp dig, ditt självförtroende och ditt intellekt. Mina grova elaka hår kommer att förgöra dig... om inte du tar kål på mig först.

Mustaschen är inte var mans utsmyckning att kunna bära upp. Den kräver sin riddare och den riddaren är inte jag. Inte i detta skede av livet. I vilket fall väcker den känslor. Aldrig tidigare har så många kommenterat ett inlägg. Mustaschen är i särklass den mest engagerande hårbeklädnad en man kan bära, i många fall kanske t.o.m provocerande.

lördag 27 oktober 2007

För i h...... Aftonbladet


Skrivs tidningen enbart för göteborgare? Är reportern från göteborg? Jag förstår inte. Och dessutom funderar jag på hur stor plats ett reportage om en älg som ramlat i en pool bör få? Hur många dagar i sträck finns det ett nyhetsvärde i historien?

Mannen som kunde tala med hästar


Lägg märke till Martins behöriga avstånd till djuret.

Dalagris


Att dalahästen, denna urfula symbol för Sverige nedlusar och befläckar vårt land är jag väl tvungen att köpa. Men att "dalagrisen" börjar synas på souvenirhyllorna är fan inte okej alltså.

fredag 26 oktober 2007

Med Sundsten i Dalarna


Upplagt för succé. Näst sista dagen på "bonde söker fru" för säsongen. Sen är det klart och vi tar av oss landsbygdshattarna och tackar för oss.

tisdag 23 oktober 2007

Ansiktsbehåring




När jag vaknade i morse var jag helt säker. Tisdagen den 23 oktober 2007 är dagen då jag skaffar mustach.

Nu har jag stolt burit min mustasch i ca 6 timmar och börjar så smått vänja mig vid den. Jag ställer mig ändå vissa frågor:

Hur kommer jag att bli bemött av andra människor? Kommer de inte att ta mig på allvar? Eller framförallt, kommer jag att ta mig själv på allvar?

- Lyssna nu på vad Johan har att säga, han bär ju faktiskt mustasch… och med vilken pondus han gör det, säger X.
Skulle detta kunna vara ett scenario på nästa producentmöte eller ger min mustasch motsatt effekt?

Kommer äldre kvinnor ta kontakt med mig på krogen?
- Guud va trygg han ser ut i sin mustasch, tänker de.
Eller kommer mustaschen ha motsatt effekt?

Kommer yngre kvinnor helt plötsligt sluta lägga märke till mig?
- Har inte han kommit lite fel… vad gör han här... i den där mustaschen.
Eller kommer effekten att bli den motsatta?

Kommer min mustasch att ge mig fler fördelar i livet? Kommer jag att framträda med större självförtroende? Detta blir ett mycket spännande experiment.

måndag 22 oktober 2007

Tillfälligt inlägg, eller inte.

Ikväll gäller det - på riktigt. Efter Kalmars klättring igår är det bara vinst som gäller. De kommer att bli spännande hemma hos mig ikväll. Sju gamla djurgårdsvänner... och Sundsten den gamle vänsteryttern ser spektaklet tillsammans.

Sundsten... Jag ser redan framför mig hur han sitter där på hörnet i soffan, ensam i sin halmstadshalsduk och mummlar.
- Näe, kom igen nu Halmstad... kuuuken vad gör ni...

Förlorar DIF tar jag bort det här inlägget och låtsas som att det aldrig hänt. För låtsas man något tillräckligt mycket är det så, punkt. Men jag behöver nog inte känna oro. För Halmstad - Hallands stolthet från sveriges framstjärt ska vi ju äta upp... 0-2 blir det, så det så.

lördag 20 oktober 2007

Fullständigt brilliant.




Detta fantastiska utklipp gav Tina mig igår.

- Kan det här vara något för dig, frågade hon.
- Det kan du ge dig fan på, svarar jag.

Att äta pizzor och dessutom få betalt för det låter ju som en dröm. Undrar om man kan jobba med det på heltid? Då är jag beredd att byta branch, säga upp mig på stående fot.

Vi ses på Kungsholmen pizzavänner!

Å Annas kväll fullbordades då hon fick äta av E-types hår.


- Det smakar som en mix av kokos, pistasch och bajs, deklarerar hon.

fredag 19 oktober 2007

Stockholm / Las Vegas: 0-100



Kissval.


Farbrorn på bilden valde att kissa på Idi Amin. Varför vet jag inte. Förmodligen hade dom nåt otalt. Idi kanske har kissat på farbrorn tidigare... legat med hans fru, skrattat åt honom för att han bor i Karlstad...

Göring vs. handfat


På Golden hits kissar man tydligen på diktatorer. Det är inte min kopp att kissa på folk, även om de är diktatorer. De må vara elaka, men mig har de inte skadat personligen. Khadaffi tycker jag dessutom har en snygg och moderiktig stil. Därför väljer jag att kissa i handfatet på Golden hits. Förlåt städare, förlåt.

Det känns heller inte helt okej att en bar tar politisk ställning.

Tillbaks till Stockholm.


Fredag kväll, slutfest med lyxfällan, vilket borde innebära massor av öl, vin, mat och sång. Den går av stapeln på Golden hits av alla ställen. Jag har lovat Sara att öva in en ballad och en upptempolåt. Mastodontlåten "Africa" med Toto kommer jag att falsetta ut efter middagen, check. Den andra är jag osäker på. Beror på spritintaget.

onsdag 17 oktober 2007

Då var vi i Säffle... IGEN.


Jag har lovat Karl-Petter att inte gnälla mer på denna håla (Tierp är i skottgluggen nu). Men det här är fan inte okej.

Dimi personifierad


- Äääähhh, jag kan inte synka med den där jävla grenen i bild...

söndag 14 oktober 2007

Kung

Letar just nu större lägenhet på Hemnet. Frågar mig varför flera lägenheter på Strandvägen kallas "kungsvåning" - Va fan är det för nåt? När, var, hur blir en lägenhet "kungsvåning". Eller bara en våning... hmm? En "kungsvåning" på kungliga djurgården... läckert... Varför finns det inte "kungsvåningar" på söder? Undrar om Johan T Lindwall bor i en "kungsvåning"?

Hur stort måste ett rum vara för att kallas "sal"? Exakt hur många kvadrat gör en lägenhet till en våning? När blev vardagsrummet "sällskapsrum"? Hur stort måste köket vara för att kallas "matsal"?

Till sist kära mäklare. Hur god ekonomi har en "solid förening i ett representativt område"?

Johanna fyller år.


Naturligtvis bryter vi arm efter middagen.

fredag 12 oktober 2007

Ett dilemma!

Att sitta med tredje och sista delen i "Millennium" trilogin och veta att den snart är slut och att det inte kommer någon ny. Problemet är att jag pausar i läsandet för att jag bara har ca 100 sidor kvar. Boken ligger alltså framför mig, men jag läser inte... även om jag vill, för jag vill inte att den ska ta slut. Hur fan ska jag lösa detta? Funderade på alternativet att läsa en "mellanbok", va fan som helst, och alltså spara det sista på "luftslottet som sprängdes" tills längre fram... men jag vet inte?

Skulle någon annan författare kunna ta över karaktärerna och skriva vidare på nya böcker om Blomqvist och Salander? Ungefär som i filmens värld. Ett exempel är ju alla satans "Beck" filmer - BASERADE på Sjöwall & Wahlöös karaktärer. Slår vad om att vi kommer att få se otaliga "Millennium" filmer - BASERADE på Stieg Larssons karaktärer, om inte rättigheterna sätter käppar i hjulet för filmbolaget. Men att någon annan författare skulle skriva vidare på Larssons karaktärer känns helt otänkbart.

Vem skulle i så fall ta över rodret (Guillou inte inräknad)?

Att IKEA sig fram i livet...

Skulle kunna betyda att med så lite pengar som möjligt samla på sig så mycket skräp som man INTE behöver som möjligt, samtidigt som man är snormätt på halvfabrikatköttbullar.

Idag ska vi dit igen för att köpa två klappstolar. Ännu en gång ska jag vandra i den förrädiska gången fram till kassorna på nederplan. Förra gången kostade den vandringen tvåtusen. Observera att vi inte fick köpt det vi åkte dit för. Däremot galgar, krukor, växter, diskborstar, ljus, ungnsplåt, stekpanna, plastblommor... you name it...

Får se hur det går idag. Ser inte ljust ut... eller hur Kamprad.

tisdag 9 oktober 2007

Bobby vs. Pete


Nu har nya "Babyshambles" gått på repeat i nära fyra timmar. Jag har omöjligt att värja mig. Jag har kapitulerat. Vilket monster till platta. Nu vill jag bara packa väskan. Dra på festival. Dricka lite för mycket. Släppa det... dansa i lera och regn. Hångla, dricka, äta, vråla. Typ nåt sånt. Jag har hittills inte hört några svaga spår. Möcke möcke bra.

Bilden tog jag på Hultsfred - 92. Primal Scream spelade live. Där och då bestämde jag mig för att "Screamadelica" är världens bästa skiva, att Bobby är världens coolaste sångare och "higher than the sun" är världens bästa låt. Idag känner jag inte riktigt likadant. Men där och då stod världen still.

Hade Babyshambles rockat -92 hade Pete Doherty förmodligen gått en tuff match i dekadens mot Bobby. Vem hade vunnit? Svårt att säga.

Formångest / skrivkramp

Jag befinner mig i en konstant brottningsmatch med mig själv angående den här bloggen för närvarande.

1. Jag har inget formgrepp (vilket jag som gillar struktur känner att jag behöver)
2. Jag har inget kul att skriva om för tillfället
3. Jag känner att jag återupprepar mig
4. Jag känner att jag återupprepar mig
5. Jag har hamnat i en spiral då mina dagar ser nästan likadana ut (därav flykten till Vietnam om ett par veckor)
6. Att känna pressen att trycka ut inlägg varje dag ger bara motsatt effekt, vilket givetvis i sin tur stryper kreativiteten.
7. Varför bloggar jag? För min egen bekräftelse? För mina vänner? För alla andra som inte är mina vänner? För att min skaparlust är så stark? För att jag tycker att jag lever ett så jävla intressant liv i min mediabubbla att andra också borde ta del i det?

söndag 7 oktober 2007

Å då var vi i Gävle.


Djuuuuuuu...

lördag 6 oktober 2007

Jonas har sålt sin hästensäng






"Här äter Fredrik stjärt". En fantastiskt rolig mening... "Här äter Fredrik stjärt". Att bygga en mening så när man använder ord som "stjärt" och "penis" ser jag som väldigt underhållande. Man ska helst aldrig böja ord som dessa heller. Jag hoppas och tror att skribenten skrattade gott framför sin laptop,
- här äter Fredrik stjärt, ha ha ha. Eller är det bara jag som är road av detta?

Jag passade även på att slå upp "stjärt" i ett korsordslexikon. Dessa alternativ ger kryssakuten.se:

Deltastjärtparti, avloppsstjärt, duvstjärt, stjärtblock, stjärtflottör,stjärtroderpedal och stjärtkärra.

Jag hatar Kalles kaviar

Denna vidriga tub med det lite stjärtrosa innehållet, som smakar så illa. Och nu har den äckliga lilla gossen Kalle fräckheten att trycka ner banan i sörjan. BANAN! Hur tänkte han nu? Banan och kaviar... som glass och chokladsås, som chevre och honung, som bajs och kiss.

onsdag 3 oktober 2007

Alla flyttar utom jag

I veckan har både Jonas med familj och William med en betyligt mindre familj flyttat, bägge två runt söder. Kul att William kommer till the hoods. Samtidigt är en era förbi. Williams tidigare lägenhet som låg typ ovanför EAST kändes ju anpassad och byggd för fester / efterfester. Jag har många goda minnen därifrån. Och Jonas flotta våning vid Mosebacke, med den trevliga balkongen och den couscous-fyllda ugglan.

Detta borde innebära två lysande inflyttningsfester. Lägenhetsfesternas lägenhetsfest. Det vore bra om ni bestämmer datum rätt snart så att era vänner inte bokar in sig på annat. Det är alltid skönt att vara ute i god tid, både för er och för andra inblandade. Planering är viktigt för att saker och ting ska fungera korrekt. Varsin dag samma helg?

För övrigt använder William uttrycket att han är i "full färd" med att packa upp i nya lägenheten. Du måste "vakta din tunga". Du är bara 30...

tisdag 2 oktober 2007

I morgon packar jag ihop.

Då jobbar jag sista dagen på lyxfällan, sedan ska jag vara ledig, någon vecka i.a.f. Planerar en Vietnamresa till november. Det ser jag fram emot. - Nu ska det fan i mig bli av. Säger alltid så - nu måste jag ut och resa. Sedan hoppar man på nästa projekt, och nästa, och nästa... Hoppas bara att jag och Tina kan synka upp detta. Det brukar vara svårt. Man springer alltid runt varandra med jobb och ledighet.

I morgon är det alltså farväl till lyxfällan. Vemodigt? Vet ej. Just nu känns det bara skönt att kunna ligga i soffan och slappa lite. Fixa lite i lägenheten. Dricka espressos och läsa tidningen på Verkstadsgatan... mitt på dagen. Äta frukost under minst två timmar. Ja, ni fattar.

Jag kommer att packa ihop mitt skrivbord lugnt och metodiskt, tacka alla för denna säsong, kramas. Efter det bjuder "bonde" på öl när första avsnittet sänds. Sedan får jag ligga i sängen hur länge jag vill på torsdag... härligt. Jag kanske inte ens ska gå upp på torsdag, ligga ända till fredag. Jag kan om jag vill. För jag är ledig, ha!