måndag 31 december 2007

Ett möjligt nyårslöfte (som möjligtvis kan passa min självdisciplin)

- Jag ska försöka komma på tanken att försöka träna oftare om jag har tid.

GOTT NYTT ÅR!

söndag 30 december 2007

Girl power

Såg precis Spice girls dokumentären i TV 4. Oväntat bra! Oavsett vad man tycker om deras musik, så är det ett spännande stycke musikhistoria. Missa inte om den repriseras.

Lyckad lördag

Middag hos Lindqvist. Frida hade lagat en fantastisk Coq au vin som vi sköljde ner med massa härligt vino.

Vi pratade om vilken kompis man helst hade sett ligga med ens partner. Om Tourettes alternativt att alltid "gå på alla fyra". Att bara äta maränger resten av livet. Att leva som transa. Om "det gråtande barnet" är stor konst. Vi lyssnade på Dire Straits.


Johan gör blindtest av punsch (inklusive Godivas present) och fixade det galant. Alla rätt!

lördag 29 december 2007

Å så var de det här me biljardbollen igen...

60% tror att Jonne fixar det. Nu är det upp till bevis. Tid och plats meddelas senare.

fredag 28 december 2007

Pre-nyår

Julen är nu officiellt slut för mig. Jag är mätt... såå jävla mätt. Jag har även hunnit med att fylla år och ha namnsdag under mellandagarna vilket inte har gjort mitt matintag mindre. Födelsedagen innebar förutom julmaten en faslig massa smörgåstårta.

Idag startar mitt pre-nyår (s.k. mellandagar är ju bara en transportsträcka till något bättre) vilket innebär säsongsavslutning på Julia för min del. Spännande och se vad Pyl och Virtanen har att bjuda på idag.

onsdag 26 december 2007

DrPhilDrPhilDrPhilDrPhil................


På senare tid har det blivit populärt att köra så kallade "maraton" av något program på tv-kanalerna, oftast på söndagar. Jag kom ihåg när jag upplevde mitt första "tv-maraton". Det var under Baren-eran då trean körde "bakisbaren" vilket innebar att de sträckkörde alla veckans avsnitt mitt på dagen.

Annandag jul tycker tydligen TV 4+ att det är dags för ett Dr Phil- maraton. Från 07.35 - 22.00 kan man alltså frossa i den kåta psykologen. Lyssna när han basonerar ut sina moralkakor på sin breda sydstatsdialekt. FEMTON jävla timmar Phil. Detta kan vara det fetaste tv- maratonet (funkar den böjningen?) i historien.

Nu söker jag dig! Du som plöjer hela Philmaratonet, som ser det som en självklarhet. Du kanske är ensam i hela Sverige om det, men jag vet att du finns... Just dig vill jag prata med. Jag vill veta vem du är, vad du gör. Vad du äter. Vad du dricker. Samlar du på nått... vad? Har du någon hobby? Hur knullar du? Var bor du? Vad jobbar du med? Jag vill kröka med dig, sitta ner och prata väder med dig. Är du tjej vill jag ligga med dig. Vilken typ av humor har du? Är du religös? Typ... nåt sånt...

söndag 23 december 2007

fredag 21 december 2007

"Att unna sig"

Jag upplever en hatkärlek till ordet "unna". "Att unna sig" något är ett härligt uttryck men samtidigt så jantelagsskitnödigt. Hur som helst bestämde jag mig igår eftermiddag för att unna mig saker resten av dagen. Jag gjorde helt enkelt torsdagen den 20/12 till "unnardagen".

Det började med att jag kände för att unna mig en resa. Avkoppling är ett av livets stora. Och att inte unna sig livets stora saker känns ju dumt. Jag unnade mig helt enkelt en resa till västafrika efter nyår, det kändes bra.

Efter det kände jag att jag borde unna mig en behandling av nåt slag. Det blev en ansiktsbehandling på Axelssons spa kl.19. Det var riktigt bra. Välunnat kan man säga.

21.00: Smygläsning av nya nummret av "Bon" uppe i PUB 3an, kombinerat med obegränsat utbud av kombinerad gratisdricka och shopping. Att unna sig gratis alkohol kanske låter konstigt. Men jag unnade ska ni veta... jag unnade mig. Och att servera vin, öl och champange i ett klädlandskap är ju faktiskt genialt, både för försäljaren och konsumenten. Word PUB... WORD!

När klockan var runt elva kände jag mig helt färdigunnad och komplett. Avslutade med att unna mig en fet jävla burgare i korvmojen på Hornstull. Ett värdigt slut på en värdig dag.


Jag unnar mig gratisöl samtidigt som jag shoppar... Genialt!

torsdag 20 december 2007

Första passet














Här får Jonne hjälp av Tove att träna sin högerslägga.
Vilja, vin och envishet är hans vapen. Siktar man mot stjärnorna går det inte att göra det halvhjärtat.

onsdag 19 december 2007

Gästinlägg av Jonne.

Hejsan. Jag kom precis hem till min gode vän Johan. Strax ska vi gå till någon sylta här i kvarteret och äta middag.
"Men först måste du skriva ett gästinlägg i min blogg", gormar han.

Nu har jag gjort det. Tack för ordet.

Nästa års stora vad.

Den stora diskussionen under gårdagens middag på Copperfields handlade om att kasta saker rätt upp i luften. Detta resulterade i ett gigantiskt vad.

Jonne ska någon gång nästa sommar bevisa att han kan kasta en biljardboll 15 meter upp i luften. Rasmus och Kalle är övertygade att han kommer att misslyckas och slog vad om en ansenlig summa pengar.

Rasmus argument: Biljardbollen bromsas upp 8,9 meter per sekund om du kastar den rakt upp i luften. 10-12 meter skulle kunna funka, men 15... nej! (han är KTH utbildad)

Jonnes argument: Hur jävla svårt kan det vara. Och att han har en bra kastarm sedan vattenpolotiden.

Det kommer alltså att bli en tuff försäsongsträning innan det blir upp till bevis. Jag föreslår att vadet avgörs en lördagseftermiddag på en trevlig plats i gräset med öl och grillar någon gång i juni. Det blir mycket spännande att följa utvecklingen i detta drama.

Till vänster kan du rösta om du tror Jonne fixar det eller inte.

tisdag 18 december 2007

Gubbdag

Jag dricker kaffe i min soffa. Dricker kaffe i mysbyxor och bar överkropp. Jag sitter och tittar ut genom fönstret, utan att titta på något särskilt. Jag känner mig som en gubbe, det känns rätt bra. Jag borde gå ut, men det får nog vara.

måndag 17 december 2007

Hund.

Igår var jag på hundutställning som pågick under helgen i Älvsjömässan. En mycket skruvad tillställning med 10000 hundar och dess hängivna ägare. Det var så många intryck så jag punktar upp några tankar som slog mig under dagen istället.

- För att ni inte ska tro att min svenska är svajig vill jag först klargöra att hundmänniskor inte använder någon böjningsform på "hund" om det inte är absolut nödvändigt. Ungefär som en gynekolog (penis, pung).

- Hundmänniskan kan hund. De lever, äter, sover och pratar enbart hund. Tro inte att du kan komma som ickehundmänniska och påstå något om hund. De kör över dig. Hund är deras religion.

- Hundmänniskan pratar mer med sin hund än med sin medmänniska. Pratar hundmänniskan med medmänniskan pratar de om hund.

-10000 hund(ar) i samma lokal luktar otroligt fränt och illa. Tur att det inte regnade, blöt hund hade stuckit ännu värre i näsan.

- Jag gjorde mig lite fin, tänkte att "jag ska ju ändå på utställning". Hundmänniskan klär sig i friluftskläder... rejäla friluftskläder, ungefär som att de ska ut på hajk. Nu i efterhand förstår jag syftet med det. Hund är inte som oss och kissar/bajsar på toaletten. Hund kissar och bajsar var de vill. 10000 hund(ar) blir mycket spillning.

- Hundmänniskor är i regel fulare än andra hängivna, ex inredningsintresserade (snälla ge mig ingen skit för detta). Jag var nämligen även på inredningsmässan.


Jag tittar nyfiket när hundmänniskor gör något med hund. Här går de runt i en ring och hoppas att hund ska vinna en medalj som de sedan kan hänga upp på väggen. Hund belönas med hundgodis.


Några av delikatesserna hund kan avnjuta - hjortpenis och lammstrupe... mmm...

fredag 14 december 2007

Julklappstips?







ÄNLIGEN!! Nu är den här!
För dig som alltid drömt om att träffa någon som har fittan UNDER foten.
Måste vara årets julklapp...

torsdag 13 december 2007

Willes nya matta!

Melodifestivalen spårar ur 1.

I år ska tydligen Nordman bränna en häxa på scen. Med hjälp av pyroteknik och ett konstgjort bål förbereds det för en rejäl fest. Vågar någon satsa emot på att låten doftar etnosörja.

onsdag 12 december 2007

Ikväll har Titan julfest, årets första för mig. Jag kommer att gå en hård match mot prinskorven, mot köttbullarna... ja mot allt.

tisdag 11 december 2007

Jag har rotfobi!



Det som slår mig först när någon frågar mig vad jag har för fobier är att jag avskyr rötter. Inte vetskapen att ett träd eller en växt har rötter utan åsynen av en rot.

Det värsta är omkullvälta träd där roten är uppsliten trådig och äcklig. Även mindre växter och ogräs har otäcka rötter. Ljudet när någon drar upp en växt ur jorden och rötterna går av kan få mig att rysa. Hur kommer detta sig? Varifrån kommer min rotfobi?

Tog en kaffe med mamma på centralen idag. Hon berättade, vilket jag mycket väl minns när hon sa det, att jag brukade räkna rötter när jag var liten och vi åkte tåg tillsammans. Jag tvingade även henne att vara med på denna otroligt konstiga och tråkiga lek. Där satt vi, jag och mamma och räknade rötter på omkullvälta träd genom tågfönstret på väg till fjällen. Jag minns inte riktigt syftet med leken. Kanske försökte jag lindra min rotångest redan då.

Sitter du på en skön fobi, så shoot!

fredag 7 december 2007


Kändisfisken Sten är död, uppäten av sina fruar. Ägaren känner tomhet skriver Aftonbladet. Sten blev två år gammal.

torsdag 6 december 2007

"Idoler" - Släng er i väggen



Hittade det här klippet på Erik Ahrnboms blogg. Keybordisten till höger är så sjukt bra. Poser att inspireras av.

Hur svårt ska det va?

Jag ringer Glocalnet för att säga upp mitt internet/telefonabonnemang, men har fortfarande kvar det. Hur fan gick det till?
Efter drygt tio minuters väntetid kommer jag fram. Mannen som svarar ifrågasätter mig stenhårt:

- Varför byter du till COMHEM, är du missnöjd med oss... vad är fel?
-Ehh jo, vi har bara bestämt att det blir skönare att ha allt samlat hos en leverantör.
- Hur tänker du nu. Det blir dyrare för dig... COMHEMs telefoni är uråldrig... strular mycket... bla bla bla...

Så här fortsätter samtalet och karln på Glocalnet ger sig inte. Han totalmanipulerar mig. Här sitter jag nu som ett fån, med öppen mun. Fortfarande med mitt sura Glocalnetabonnemang som jag VET är dyrare för mig, som jag VET inte är bättre än COMHEM. Varför lägger jag på luren utan att ha fått sagt upp det? Jag minns att jag avslutade samtalet med:

- Tack då!

Tack för vad? Det som hände sen var att jag ringde Tina på jobbet och bad HENNE ringa och säga upp det. Jag orkar inte försvara mitt onda val av COMHEM en gång till. Det är inte min bag att säga upp abonnemang har jag kommit på. Det är inte första gången jag misslyckats. Jag har däremot lyckats förlänga ett abonnemang.

Lycka till Tina. Ta den jäveln nu. Kör över honom med din rappa tunga. Stick din verbala kniv i hans köpta Glocalnethjärta. Jag håller tummarna!

onsdag 5 december 2007

Dagens playlist (spretig men komplett)

1. Säkert! - Allt som är ditt
2. Cocorosie - Werewolf
3. Calvin Harris - Vegas

tisdag 4 december 2007

Papperstidning!


Sista dagen på "sjukhuset" är gjord för min del. Det har varit riktigt spännande och kul... Jag kommer att sakna det.

Jag kommer dock inte att sakna mina operationskläder. En av de stora fördelarna med TV-jobb är att slippa "byta om" för att jobba. Dessutom luktar munskydd rätt illa.

Nu är jag ledig... tills någon anser att de behöver mina tjänster. Det första jag ska göra är att sova i två dagar och två nätter. Jag kommer att äta frukost i minst en timma varje morgon. Jag kommer att ta god tid på mig att göra mina mackor. Det kommer att bli äggsmörgåsar, mackor med basturökt skinka och dijonsenap. Espressos, nypressad apelsinjuice och papperstidning. Just det papperstidning blir det... varje morgon.

Skatt?

Enligt googles sammanställning över de mest populära sökningarna i landet gillar Östersundsborna "kärlek" bäst. I Sundsvall är "sprit" tydligen det bästa de vet. I Solna söker man helst (helt otippat) på ordet "skatt".

söndag 2 december 2007

- Ser rätt bra ut, eller hur?



Vi ska naturligtvis vara glada att slippa grupp C. I alla mästerskap finns en "dödens grupp". Men denna grupp är mycket mer. Det är ond bråd död, det är digerdödens grupp. Frankrike, Holland och Italien i samma grupp kommer att bli fantastisk underhållning i sommar. Starka känslor, massor av gula kort, matcher att minnas. Men tack tack tack fotbollsgud att vi slapp den.

Nu blev det istället grupp D. Till en början tyckte jag att det kändes jobbigt. Men ju mer jag tänker på det, ju mer positiv blir jag.
- Klart vi ska gå vidare från den här gruppen.
Det tycker jag vi kan kräva av ett svenskt landslag.

Det kommer att bli målsnåla, tråkiga och tillknäppta matcher i vår grupp tror jag. Men både Ryssland och Grekland borde vi kunna få hål på. Om inte annat kan vi tråka ut dom och avgöra med spetskompetens om nu det långe levererar vad han är kapabel till. Spanien blir naturligtvis svåra. Men en neutral plan är alltid en neutral plan.

Vi går vidare från gruppen!

lördag 1 december 2007

Lördag 1/12, 22:30

Min sköna soffa, film, nyduschad, mjuk filt, cognac, Ben & Jerrys, värmeljus - ute är det kallt och blåsigt.

Bra fredag

Den startade med att jag våldgästade Strix "fredagsöl". Noterade att rökrummet försvunnit och att ett nytt kök installerats. Jag gillar Strix lokaler... lite stökiga på ett bra sätt.

Jag diskuterade "frotébyxan" med Lindqvist, provade en gylfupphängningsmanick som
Frida har utvecklat med hjälp av ett gem. Jag ljög för en tjej jag aldrig träffat och blev småfull på boxvin.

Mötte upp Titan-ligan på Annakhan, drog vidare till Julia och avslutade på en stor jäkla fest vid St.Eriksplan. Lokalerna var så stora att de hade släpat in bajamajor - inomhus. Vid det här laget var bara Richard Slätt och Gustav Gelin med. Var alla andra tagit vägen vete sjutton. Klockan var kanske mycket? Någon kanske tyckte att "det är en dag imorgon också". Vem vet?

Idag är det lördag - vilket vanligtvis brukar bli en bra dag.