måndag 31 mars 2008

!

Jag är urusel på att uppdatera för tillfället. Jag har ingen bloggispiration för tillfället. Jag jobbar för mycket för tillfället. Jag har mycket i huvudet för tillfället. Djurgården tog tre poäng igår... vilket jag hoppas inte var en tillfällighet.

Jag vill skriva för att jag tycker det är kul och för att jag vill berätta något, hur fånigt det än må vara. Det är trist att känna tvånget att uppdatera bara för uppdaterandets skull. Det kan nog alla som bloggar hålla med om. Det ger säkert med sig om ett par dagar. Till then ;)

onsdag 26 mars 2008

Jag älskar combos...


... Men det här är riktigt sjukt!

tisdag 25 mars 2008

Favorit i repris - Stekare i "Packat & klart"

Påskslut

Påsken har varit så lååång och så skööön. God mat, vila, träning och massor av filmer, allt från urusla lågvattenmärket "Göta kanal 2" till Lasse Hallströms senaste "Bluffen" som var riktigt bra.

Vi har även hunnit fundera på vem som egentligen handlar sina kläder på Benetton. Och varför påskägg oftast innehåller äckligt godis.

torsdag 20 mars 2008

Drömtydare någon?

I natt drömde jag att Klaus hälsade på mig ute på landet. Jag bodde i ett hus med en fantastisk vind med takbjälkar och grejer. Vi satt och pratade i en hörnsoffa. Klaus visade bilder på jättemaneter och andra blötdjur. Maneten han höll upp i sina händer var stor som ett traktordäck. Han hade bilder på jättestora fiskar som han hade fotograferat under sina resor. Det var otroligt intressant att få ta del av hans kunskaper om jättefiskar och maneter. Eftersom vi aldrig har träffats känns det skruvat att ha en bild av Klaus som ett marint orakel.

onsdag 19 mars 2008

Slitzmodellen Solveig Boström svarar på tre frågor om årets fotbollsallsvenska


1. Vilket lag vinner SM-guld?
2. Vilka två lag åker ur?
3. Vem blir allsvensk skyttekung?

Och det gick ju sådär. Roomservice snuvade oss och vann för tredje gången tror jag. Parlamentet vann för typ hundrade gången...

tisdag 18 mars 2008

Here we go again


Så här såg det ut på kristallen förra året, då vann vi med lyxfällan. Ikväll är det dags igen för Aftonbladets TV-pris. Vinnarkavajen är på... så det är bara att hålla tummarna. Men startfältet för bästa livsstilprogram är benhårt:

- Lyxfällan
- Antikrundan
- Du är vad du äter
- Roomservice
- Vad blir det för mat

15:18 Samtal på redaktionen

Jag: Har inte S köpt en tax för ett tag sen?
A: Jo... Usch, jag hatar djur.
Jag: Va?
A: Jag hatar djur!
Jag: Hatar du djur?
A: Ja... inte så att jag vill slå dom, men jag hatar dom.
Jag: "Jag hatar djur", vilken rolig sägning.
A: Dom är ju så jävla äckliga. Gå omkring där med en varelse i ett koppel... så jävla äckligt.

Tårar

... Och som hon grät, Helena Bergström, som hon grät.

Jag blev ändå positivt överraskad av Angel. Filmens stora frågeställning - hur långt är människan villig att gå för att nå framgång, kanske till och med kliva över lik, känns spännande och aktuell. Vad får det för konsekvenser? Hela mediacirkusen runt kändisjournalistiken ligger också väldigt rätt i tiden. Peter Jihde gör ett underhållande inhopp i filmen. Helena Bergströms skådespeleri är vissa stunder bländande, särskilt i filmens andra hälft. Colin Nutleys mest spännande film på länge

Sätter ändå på mig den stora skämshatten under öppningsscenen där Helena Bergström slickar en headbangande Rolf Lassgård i örat. Deras rockband, poser och musik känns otroligt mossig. Lassgård som cool rockstjärna är precis lika fel som det låter.

En trea, varken mer eller mindre.

Alf


Mitt i natten - jag tittar på Alf. Utnyttjar jag min tid på jorden effektivt? Gör jag rätt val?

måndag 17 mars 2008

Det ska inte bli spännande...tror jag...

...att se Colin Nutleys nya film Angel i kväll.

Premiären blir säkert trevlig, men filmen, känns som att jag har jag sett detta ett antal gånger tidigare?

Bergström, Lassgård, Wolff. Undrar vad Svenska Spel hade gett för odds på att Helena Bergström INTE gråter i filmen. Typ lika höga som att Uzbekistan skulle vinna fotbolls-vm.

Spännande att se vart Svenska Filminstitutet portionerar ut sina slantar i år. Innovativ, spännande och nyskapande film? Här är det säkra kort som gäller!

Detta blir i vilket fall ett bra avslut på melodifestivalhelvetet (tror att filmen passar bra in i det facket) med dålig smak, usel musik och en (icke)kultur som inte har gått att värja sig mot.

I morgon återgår jag till mitt vanliga liv. Jag har så mycket bra film och musik att ta igen!

söndag 16 mars 2008

To basta or not to basta

Har ätit lång frukost, promenerat längst vattnet i solen. Bestigit det lilla berget i Tanto där alla kolonilotterna finns. Där uppe hittade vi en grillplats av rang... kanon.

Sedan bodypump på gymmet tillsammans med Tina. Det kändes som en avrättning idag. Tränaren plågade mina ben... denna frivilliga tortyr.

Efteråt duschar jag på gymmet, Tina duschar hemma. Min största "morot" att gå dit är den otroligt sköna bastun efteråt. Man sitter där och svettas, snackar lite skit med andra bastare. Riktigt bra. Jag frågade Tina hur bastukulturen ser ut i damernas omklädingsrum.
- Ingen aning, jag drar alltid snabbt, svarar hon.

Är det så, bastar inte tjejer tillsammans efter träningen? Hon har lovat att göra en undersökning i veckan. Stanna kvar, basta, lyssna på samtal... spännande.

lördag 15 mars 2008

Hemmakväll...

... med svennebanantema. Tacos, melodifestival, mysbyxor, hyrfilm med Kevin Costner.

Hoppas på Perelli. Håller de likadana bröderna som outsider. Frida kommer sist.

Vinner Chriter sjögrens tyrolermarch kommer jag att skratta. Därför hoppas jag lite på det. Dålig smak vinner i längden.

fredag 14 mars 2008

Om 13 dagar...


...var det exakt ett år sedan den här bilden togs på mig och Rocco på Snaps uteservering. Tidigare på dagen sken solen. Jag satt i t-shirt med ett glas rosé och en skagentoast. Vi mötte våren då... Snart är vi där... Snart.

onsdag 12 mars 2008

Onsdagsordet: Tanorexi...

... vilket du lider av när du är beroende av att sola solarium. Kommer nog att klara mig från det känner jag spontant.

Mr Bateman

Skriver manus och fingrar på mina nya visitkort, de vuxnas motsvarighet till hockeybilden. Kommer att tänka på den fantastiska scenen i American psycho där Patrick Bateman plir avundsjuk på sina kollegors fina visitkort och får lust att mörda dem. Eller när han omsorgsfullt berättar om Genesis och Phil Collins karriärer och album för två prostituerade innan han mördar dem. Bra scener. Måste läsa om boken känner jag. Eller se om filmen för att se Christian Bale i en tidig paradroll.

lördag 8 mars 2008

Post-it-fest på Sjukhuset-redaktionen.


Och själv har jag bindesträcks-fest.

Grattis på dig Hasch!

Dagens vinnare av tävlingen "politiker som inte heter Svensson" blir Peter Hasch.

torsdag 6 mars 2008

"Mycket mild"

Åt lunch på indiern på Sibyllegatan idag. Tog en chicken madras vilken presenterades i menyn som "mycket stark." Och stark var den, stark som en påtänd Karl-Alfred. Inget konstigt med det.

Längre ner på menyn däremot presenteras deras chicken korma som "mycket mild." Detta gör mig konfunderad.

Hur mild är den då? Hur milt smakar något som är mildare än milt? Måste testa.

Nya tider

Ny dag. Nytt jobb. Nytt kontor. Nu är det "Outsiders" som gäller för mig. Det blir riktigt kul... Passar mig som handen i handsken.

onsdag 5 mars 2008

Lemlästa


Det finns ord som inte är så användbara i vardagslivet men som jag gillar väldigt mycket. "Lemlästa" är ett av dem. Idag ska jag använda "lemlästa" så mycket jag kan. Jag och Lindqvist såg nämligen Rambo igår... Rambo... John Rambo är tillbaka på biograferna.

Det var galet våldsamt... galet. Rambo ökade på sin bodycount kraftigt. Han lemlästade... sköt, högg, sköt, skar. Det var kulsprutor, machetes, knivar, pilbågar, allt. Det kändes som att tiden stått still sedan den förra filmen, kan det varit -88? Allt var bara så mycket våldsammare nu. Det räckte att Rambo sköt någon i magen så delades kroppen i två delar, och varje del flög åt varsitt håll. Rambo var gammal, svettig, blodig. Pannbandet satt där det skulle. Han väste fram orden, när han väl öppnade munnen. Rambo skjuter hellre än att prata.

Ingen direkt handling. Ingen respekt för människor. Bara våld. Risig historia med snyggt foto. En studie i nostalgi.

Lemlästa

måndag 3 mars 2008

Tv & te

En tuff, men kul jobbperiod är slut.

På tallriken samsas två falukorvsmackor. En med dijon, en utan. I koppen vanligt "English breakfast."

På Discovery rullar "så funkar det!" Idag lär jag mig hur man tillverkar luftballongskorgar samt dartpilar. Hoppas jag får nytta av de kunskaperna någon gång.

Fast jag tvivlar på det. Tycker dessutom att luftballongen är ett relativt meningslöst transportmedel. Mer omodernt än dillkött.

lördag 1 mars 2008

Lagerström har gjort det igen. Det här är riktigt kul tycker jag.