tisdag 5 februari 2008

Semmeltider

Aftonbladets "kropp & hälsa" gör idag ett rep hur man ska kunna äta sin semla och ändå hålla vikten.

Jag har en bättre idé om du vill hålla vikten:

- Ge faan i att äta semlor. Hur svårt kan det vara.

3 kommentarer:

Maria sa...

Jag gilar rådet "baka själv" och sen "ät bara en".

Har hon bakat tro, den där rådgivaren. Man bakar inte EN bulle, man bakar tre plåtar!

Anonym sa...

Ja men verkligen, ska man baka 60 bullar och sen äta en? Vad händer med de 59 andra? Tror inte rådgivaren att de 59 oätna kommer att locka en lätt överviktig, sötsugen semla-ätare att stoppa i sig tre-fyra stycken av bara farten när de ligger där så vällustligt lockande.
Och sen när ångesten över handlingen sätter in, så slinker en tre-fyra till ner för att döva smärtan?
Då spelar det ingen roll om de är bakade på dinkel och med kärlek, fullproppade med kalorier är de, och den lätt överviktige med sötsug, kommer att gå förlorande ut ur handlingen.
Verkar vara en bättre idé att köpa styckvis, dvs. en. Njuta av den som om den vore den sista (vilket det blir), och vara nöjd så.
Eller helt sonika ge fan i att äta dem. Seriöst, så goda är de inte. Torr bulle med grädde. I had better.

/Tina

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Fuck va jag blev sugen på semlor nu.
Gott.

/Klaus