torsdag 26 februari 2009

Såld?


Annars finns den att hämta i Järfälla. Blir din för endast 1500 riksdaler.

söndag 22 februari 2009

Okej.


Nu borde du fan ta det lite lugnt med mustaschen, Johan. Eller cigarren, eller pälsen. Va fan?

lördag 21 februari 2009


Eller snarare vara glada för att de har något som helst forum där de kan uppträda med sina mediokra ballader.

fredag 20 februari 2009

Nja.



måndag 16 februari 2009

Gurksnobberi

Nu har tydligen säsongens första svenskodlade gurka sålts - för 475 kr kilot. Eh, är det noga... Svensk gurka?

15e februari



399 f.Kr - Sokrates döms till döden för gudlöshet.
1564 - Galileo Galilei föds.
1965 - Nat king Cole går ur tiden
2003 - Disney Channel lanseras i Sverige.
2009 - Johan Wennberg skaffar sig en mustasch.

torsdag 12 februari 2009

Tidsmanipulerande?



Jag finner detta oerhört underhållande. Folk som upprörs och ödslar energi på, i mitt tycke helt meningslösa frågor och funderingar.

I dagens DN stör sig Sten Hallman från Norrtälje på "sommartidsplågan." Han tycker bl.a "att bevara detta tidsmanipulerande är ju vansinnigt." Och att "varje förnuftig människa borde inse förtjänsterna med ständig vintertid. Det ända rätta är att avskaffa denna dumhet."

- Tack Sten för att du gjorde min färd till jobbet lite mer underhållande. Jag är glad att det finns sådana som dig, mitt under pågående finanskriser och krig. "Sommartidsplågan"?

Jag glömde berätta att Sten hade en lösning på detta tidsmaipulerande också: "Vrid tillbaka klockan två timmar vintertid, och sätt fram klockan en timme sommartid". Ehh.

söndag 8 februari 2009

torsdag 5 februari 2009

Buffé

I samma hus som Titan ligger restaurang Falstaff. Det är de som har den omtalade buffén "köttfredag". Ett köttrally av rang som går av stapeln varje fredag, bestående av i stort sett alla djur som den moderna människan stoppar i sin mun.

Idag (torsdag) var det dock en helt annan typ av buffé: Ostkörv, potatismos, biffar, ärtsoppa, fiskfilé, stekt potatis, pannkakor, grädde, sylter osv osv. Jag visste att det skulle bli rally även här. Jag gillar mat, vill smaka allt. Vet redan när jag lägger upp första sleven på tallriken att jag liksom... kommer att få betala ett högt pris efter maten. Detta i form av äcklig mättnad, trötthet och lite ånger... ungefär som en tonåring som blir påkommen av sin mamma under ett knull.

Nu sitter jag nersjunken i min kontorsstol. Mätt och svullen. Suger i mig en espresso, filar på ett manus, och ser fram emot i morgon. Köttrally...

Den här snubben gillar nog både buffé och öl.

onsdag 4 februari 2009

Att raka sig rätt


En ordentlig rakning kräver sin låt. Det har dock slagit mig att jag rakar mig till musik som jag inte lyssnar på så ofta annars. Igår stod jag där framför spegeln med raklödder i ansiktet. Lät hyveln glida lätt från kinden, ner över halsen. Detta till tonerna av "Havet ligger blankt" med Reeperbahn.

tisdag 3 februari 2009

Jag undrar jag... vad Rolv Wesenlund har för sig idag?

Stora bloggpriset

Så var det då dags för det där underliga priset "Aftonbladets stora bloggpris 2009" som känns just väldigt... 2009. Med en stor jävla gala på Nalen skulle årets bästa bloggare prisas.

Och va fan gjorde jag där då, kan man fråga sig. Jo... förutom att roffa åt mig av gratisspriten och maten var min gode vän Wille nominerad med Prylfeber. Tyvärr gick dock priset till bloggen Moderskeppet.
Jag hade en trevlig kväll tillsammans med Peter, Wille och Klaus. Det var en underlig kväll. Det är ett underligt pris. Det var underliga (Niklas Strömstedt) minglare på plats. Det var en pseudokväll.

Kvällens behållning - Den eviga rebellen Marcus Birros tal när han vann pris för bästa sportblogg.

Kvällens ställningstagande - Stoppa FRA-lagen.nu fick ta emot Aftonblades hederspris.

Kvällen största vinnare - Aftonbladets marknadsavdelning.



Den där tysken snaskade på den lätt snuskiga drinken "Jägermeister/Gingerale"



Unge herr Barlach och jag försöker se sådär coola ut

måndag 2 februari 2009

Man tackar...



Mazarin är en sorts kaka som består av en mördegsform fylld med mandelmassa, toppad med vit glasyr. Troligen uppkallad efter Kardinal Mazarin - Frankrikes försteminister från 1642 till sin död.

2009 ersatte bakverket mazarin den traditionsenliga guldklockan till anställda som varit trogna sitt företag under många år. Detta till följd av finanskrisen samt att företagets chefer även fortsättningsvis ska kunna kvittera ut sina miljonbonusar.

Vad är väl en guldklocka mot en smarrig mazarin. Vad är väl en bal på slottet mot en kväll på Dovas...