torsdag 1 april 2010

Tant i kö

Förlåt, jag må vara stressad, men ändå inte. Jag tar min tid, kopplar av, tar ett glas vin på balkongen. Jag sitter i soffan och sunkar framför datorn, sprider ut meningslösa frön på Farmville, claimar ett fult datoranimerat lamm med konstiga antenner på huvudet. Detta hör inte hit. Vissa saker vill man bara klara av, få gjort, gå vidare.

Jag har lärt mig att aldrig ställa mig i en kö bakom tant... även farbror i vissa sammanhang. Jag har träffat köfarbrorn på Clas Olsson, han såg ut att heta Göran, han började prata skruv eller vad fan det var med expediten. Det kan ha varit plugg, jag vet inte.

Idag skulle jag handla kladdkaka på ICA. Frödinges kladdkaka, förvånansvärt god faktiskt. Jag hade inte vidare bråttom men gjorde ändå ett aktivt val - att ställa mig i kortaste kön, dock bestående av två trevliga tanter. Tanter som gillade att småprata både med mig och med personalen. Och jag hade verkligen inte bråttom... inte jättebråtton i alla fall. Jag prioriterar bara inte att lägga tid på att ha "en trevlig stund" i ICA-kön.

Tant #1 var ändå helt okej. Frågade om jag gillar påsken samt om jag gillar mjuk pepparkaka. Jag svarade att påsken är en trevlig högtid (trevligt är viktigt för tant) fast mjuk pepparkaka kanske inte riktigt är min grej. Hon skrattade till, tänkte nog - hur kan man INTE ÄLSKA mjuk pepparkaka.
Sedan var det dags för betalning. Kort? Kontant? Checkhäfte? Nja, en blandning av guldtior, pantkvitton och andra fickslantar. "Vad det är trevligt att handla här" upprepar tant till den (med all förståelse) trötta expediten. Tid 4 min. 22 sek.

Tant #2 packar upp långsamt. Känns som reprisen i vasaloppet, just där kranskullan hänger kransen på vinnaren. Slowmotion deluxe. Man visar sekvensen så långsamt att det ser ut som ett förvridet lik, tiden stannar. Tant packar upp mazariner, fiskgratäng i dillsås, Bong köttsoppa, minimajs, dammsugare (marsipanrullar). Elva stycken paprikor och grädde. Sedan plockade hon fram en massa lustiga små chokladägg, rättare sagt 20 ägg. Dessa ägg var gratis för folk med ICA-kort. Två ägg per familj. Stora bokstäver, inte det finstilta. Tant hade dock lyckats komma över en hel hög av ICAs reklambroschyrer och ville utnyttja detta erbjudande till max. Tio broschyrer borde rimligtvis betyda tjugo stycken ägg, menade tant.

Det blev en diskussion mellan tant och expedit, jag ställde demonstrativt ner min korg, gick hem. Tog ett glas rött.

12 kommentarer:

Ting sa...

Det gjorde du fan helt rätt i.
Jag hade lackat redan på första tanten.

William Witsman sa...

Vilka jävla ägg. Och gratis och allt.

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Första bloggposten den 21 augusti 2009.

Du anar inte hur glad du gör mig nu Johan!

;-)

Karin sa...

Du gör mig glad också! Och det var en väldigt fin text. Jag gillar tanterna ändå, jag tror att de hade en härlig dag.

Godiva sa...

Mycket märkligt och intressant inlägg. Nu liksom. Så där bara.

Urtypen av introvert aggressivitet, eller vad det nu kallas?

Kaos-Anna sa...

Tillbaka!?

Anonym sa...

Ser inte direkt att de här 2 tanterna utgör något undantag från övriga människor i den här stan. ALLA är för långsamma. // Jonne

tokfia sa...

Du får baka din egna kladdkaka istället så slipper du tossiga tanter(farbröder)=)

FinaTina sa...

We are all tant and farbror. Nån dag går världen snabbare än dig, fast du har en fin förmåga att springa jämsides. Gillar att du skriver.

Tanten sa...

Tanter rules! :)

/Tanten

sofia sa...

du gjorde rätt i att sätta ner korgen och gå , d hade jag oxå gjort! hatar när d blir så där .

Göran sa...

Äh, tanter är bra :)
När dom inte babblar för mycket