lördag 30 juni 2007

En mästare

John Olsson är grillens konung. Ingen... Jag säger ingen annan kan ens komma i närheten av hans kunskap vad gäller att grilla kött. Han har tydligen ärvt det av sin pappa, till lika läromästare. En kunskap som han kommer att föra vidare till sina barn en vacker dag. I generationer kommer vänner att kunna smaka stora välgrillade djurkotletter av Olssons. Enorma köttbitar med urfeta såser som smakar hjärtinfarkt och cajun. Igår hemma hos Lagerströms tog han snabbt kontroll över grillen och behandlade den med ett handlag värt en kirurg. För övrigt en fantastiskt trevlig kväll.

Ett extra plus till Jonne som satte igång sin egen nyinköpta grill när han vaknade i morse. Han kastade i sig nästan 600 gram fläskkarré till frukost. Det är stort... Mycket stort. Det är så jävla fucking far from gröt man kan komma. Fläskkarré.

fredag 29 juni 2007

Vi pratar inredning. Jonas har en uggla fylld med cous-cous



John - circuskonstnären



En era är förbi...


Vi lämnar Akademiska för sista gången. Lotten står kvar i hissen... som försvinner ner i källaren. Hej då sjukhus och cancer. Hallå lantbruk och koskit!

John tillfredsställer sitt intresse för journalistik.



torsdag 28 juni 2007

Mitt gym.


Nu har jag faktiskt en hållbar anledning att inte träna..

Meta-Jonne



tisdag 26 juni 2007

Vacker himmel. Ful galleria.



William ställer sig frågan...


- Man kan äta och inte bli mätt. Men kan man dricka och inte bli...?

Mitt jobb... Utanför skiner solen.



måndag 25 juni 2007


Det kanske bara är jag. Men jag blev ändå väldigt road inombords, och jag skrattade för mig själv, när jag insåg att stans populäraste gym heter Sats.

Jonas gör sig redo för ett liv på landet med en mogen kompis.


Jonas är rädd för landsbygden. Jag har berättat för honom att den inte är farlig. - Det ordnar sig förklarar jag. Det är ungefär som i Vasaparken, fast större, säger jag.

Per Ganser blev nästan 50 cm längre under midsommarhelgen.


- Det är sånt som händer, säger han.

Sommarbajs?



Staty utanför Akademiska


Tolkar jag den här mannen fel? Eller rätt? Jag kanske bara är lite sommarsnuskig. Vem vet?

fredag 22 juni 2007

Tina som Raskens



torsdag 21 juni 2007

Johan visar hur man kissar i pissoar för att undvika skvätt.



J & T fröjdas och stämmer upp i sång.


Helt otippat besitter de en mycket stor kunskap vad gäller svenska folkvisor.

Doktor Lukas patenterade knep att glömma cancernojan för en stund.


- Badboll och Piggelin

onsdag 20 juni 2007

Jonnes mission den 20/6


Att använda ordet "försats" i varje mening.

En bok...


Garanterat skriven av en ickefeminist.

Läktarkultur


John viftar glatt med flaggan.

Doktor Lukas svalkar sig i solen med urin



lördag 16 juni 2007

Ännu en tatuering som bör uppmärksammas


Tjejen - Jag vill att du tatuerar ett apansikte runt mina blygdläppar, typ så att fittan blir munnen... fattar du?
Tatueraren - Jadå, självklart. Det låter jättefint. Vill du ha gorilla eller schimpans

Alltid sol på Göta Ark

Maria ringer. - Johan, det är ju ingen sol på medis serveringar.
- Nähä, men gå till Göta Ark då, säger jag.
- Va fan är Göta Ark.
- Du vet där... typ till höger om minutenautomaten som ligger till höger om 7-eleven.
- jaha, okej?

Denna konstiga resturang som ligger så konstigt till. In genom en snurrdörr, igenom nåt kontorslandskap. Och sedan uppenbarar sig en konstant solig uteterass. På Göta Ark kan man sitta i lugn och ro. Sippa på sitt rosé. Ha det rätt skönt. Folket kommer aldrig att trängas för att få en plats i solen på Göta Ark. De bestämdes redan när de döpte sin krog till Göta Ark. Tänk att varit med och lyssnat på hur snacket gick när de skulle bestämma namn. Var dom fulla? Höga? Lekte dom tvärtom-leken? nu påstår jag inte att det är bättre att ha ett bajsnödigt coolt namn på ett ställe. Jag funderar bara på hur de tänkte. Jag vet att jag inte kan beställa en Ljungrensk "dragons kiss" på arken. Men rött, vitt, rosé, öl, bakad potatis och toast skagen kan jag beställa. I lugn och ro... på arken. Göta Ark... Det kanske inte är så illa ändå. Dom kanske driver med mig. Det kanske är helt genialt. - Följ med på en afterwork på Göta Ark. Så jävla rätt och ostekigt. 2006 pillade Akander, Tina, Oudhuis, jag och några till i oss 52 öl där nån söndagseftermiddag, bara sådär. Då trivdes vi i solen... uppenbarligen. Det var vår första dejt. Jag och arken.

!!

Nej du Figge. Där har du fel. Jag önskar att så vore fallet, att jag fotobloggade igen, att jag har fått tillbaka min mobil. Men den är fortfarande på lagning. Jag längtar efter min telefon. Snart kommer den tillbaka... har dom lovat ... jävla Teknikmagasinet. Tills dess får du hålla till godo med tatueringen där apan stoppar upp ett finger i apan.

Jag kan oxå bjuda på dagens Jonnecitat...

"Att äta soppa är som ett samlag utan att komma"

Alltså - Jonne gillar kött. Kött... inget annat

onsdag 13 juni 2007

Dagens tatuering

torsdag 7 juni 2007

Inga bilder

Min telefon har gått sönder. Den bara slutade fungera... bara sådär. Jag känner mig så svårt handikappad utan min telefon. Jag har visserligen lånat en sur lur av märket Motorola. "Hello moto", säger den när jag sätter på den. Den är ful och kan inte blogga. Den har inte ens alarm. Det betyder att jag också måste skrammla fram en väckarklocka under de två veckor som min telefon är på lagning. Väckarklocka! Det måste vara ett av dessa ord som är på väg att försvinna. Det värsta av allt är att ALLA mina nummer är borta. Nummer som jag inte ens visste att jag hade kanske. Vänner, jobb. Alla bilder. Skitjobbigt. Så om någon som läser detta skulle få för sig att messa mig. Skriv med namn. Annars blir jag förvirrad och skriver tillbaks... - säger vem?

Igår tog vi ett stort kliv mot alperna. 5-0 är sjukt bra siffror. Sverige lekte med Islänningarna. Och jag funderar på att redan nu boka flygbiljetter till nästa sommar... och köpa mig ett par lederhosen... kanske en sejdel i form av en stövel.

måndag 4 juni 2007

lördag 2 juni 2007

Nåt för Lagerström?



Sundsten tar ut dagens startelva.



Idag får dansken besök. Så jäkla kul! Och så jäkla viktiga poäng det handlar om! Freden i Roskilde... Ett nytt krig i Köpenhamn.
"Kära Danmark, vi vet att vårt lag står inför ett helvete. Och ni ska veta att vi älskar det", som Bank uttrycker det.
1-1 säger jag.

fredag 1 juni 2007

Sallad / råkost

Restaurangen där vi äter på Akademiska sjukhuset i Uppsala är ingen restaurang. De serverar råkost. Det blir inte tydligare än så. När det står i lunchmenyn: Dagens lunch 59:-, dricka och råkost ingår, betyder att det är en matbespisning. Långt ifrån en restaurang. Det får mig genast att tänka på när jag gick på låg och mellanstadiet. Rotmos, råkost och knäckebröd. Knäckebrödet gjorde sig bäst med mycket smör på så att det fastnade ordentligt under bordsskivan. Och skottegryta! Finns skottegryta i verkligheten? Skottegryta finns bara i matbespisningar.

Jonne beställer en kycklinggryta. Tanten bakom disken slevar upp en ärtsoppsliknande sörja över riset på stackars Jonnes tallrik. Jag och Linnet tar det säkra före det osäkra. Vi beställer hamburgertallrikar från en annan disk. Jonnes avunsjuka ögon säger allt när han sitter och pillar i sin kycklinggryta med ris... och råkost.

Vad är då råkost? Jo, man kan säga att det är en sallad fast ändå inte. Enligt mig dominerar rivna morötter råkosten. Till det lite krispig (not) isbergssallad. kanske några skivor gurka. Lite tomat. Och slår vi på stort häller vi på lite lyxig burkmajs också.

Varför kallar man helt enkelt inte bara råkost för sallad. Sallad låter gott, råkost låter oaptitligt. Råkost låter tråkigt och billigt... och lite prettonyttigt faktiskt. Vad är det för fel på sallaaaad. - Idag serverar vi gåslever med en trevlig liten råkost vid sidan om. Hur fan låter det?

Jonne känner att han har dragit en nitlott (ristallriken)


- Fy fan va deprimerande, säger han. Fy fan.

Tack Wille ...


God vän och datageni som har lagat min blogg. Nu åker vi igen!