söndag 31 augusti 2008

McLovin


Jag skrattar högt... riktigt högt. McLovin måste vara en av de roligaste karaktärerna någonsin i amerikansk skräpfilm. McLovin. McLovin. Vilket namn. Lysande, hohoho.

Big city, bright lights, cool, cool people


-94. "Big City" med Spacemen 3 på full volym i en vit hallickmerca. På E6 mot Antwerpen. Skymning. Lätt berusad i baksätet. Raksträcka. Småförälskad. Härlig i min stickade favorittröja.

Dagens låt, som så många dagar tidigare.

lördag 30 augusti 2008

Genus

Bilden är lånad från Aftonbladet

Det här är liksom inte okej. Tori Spelling visar upp sin nyfödda dotters rum. Kan vara bland det värsta jag har sett. Det är ju synd om flickstackarn. Vad kommer det att bli av henne? Om Tori själv får bestämma blir hon förmodligen en "prinsessa." Kan inte någon form av socialstyrelse, eller "Rädda barnen" ta kontakt med Tori och prata med henne. Stackars stackars barn.

Det här kan räcka riktigt långt



Ett festivalarmband. En spritzer. Ett riktigt bra humör. Bob Hund återförenade. Familjen bjuder på dans.

Ett vinnande recept. Perfekt balanserade ingredienser. Salt, surt, sött, beskt. Det kan räcka långt det.

tisdag 26 augusti 2008

måndag 25 augusti 2008

Mi casa

Om ett par dagar får jag nycklarna till nya lägenheten. Spännande, fylld av förväntan men samtidigt lite otäckt. Det konstiga med att köpa lägenhet i Stockholm är att allt går så fort. Jag hade varit inne i den under ca. 10 minuter, och på den tiden skulle jag bilda mig en uppfattning. Vill jag bo här? Hur kan jag möblera? Några snabba klassiska frågor till mäklaren. När är det stambytt? Hur ser föreningens ekonomi ut? Några avgiftshöjningar på gång?

Sedan ska du (om du vinner budgivningen) kasta upp ett par miljoner för objektet

Nu är det några veckor sedan jag köpte, och i ärlighetens namn har jag glömt av hur den ser ut. Vet dock att jag blev kär i den på plats. Det kommer alltså att bli otroligt spännande att sätta nycklarna i dörren på onsdag. Aha-upplevelserna kommer att hagla över mig. Sedan är det dags för en liten renovering. För tillfället är det en loftsäng. Jag vägrar sova i en loftsäng... avskyr loftsängar och våningssängar. Dessutom tror jag att jag hade slagit ihjäl mig vid något tillfälle. Jag ska platsbygga en säng med lite lådor och skåp under. Ett nytt kök ska jag också sätta in. Kan bara inte bestämma om det blir ett blanksvart eller blankvitt?

Blankvitt tror jag... resten i rostfritt.

söndag 24 augusti 2008

Kan bli en soft söndag i soffan

Fick denna boken av Lagerström på min födelsedagsfest. Han vet att jag gillar New Order. Han vet att True Faith tillhör mina favoritlåtar. Bra vänner vet sådant. Boken har legat i min hylla oläst ett bra tag. Idag känns som en riktigt bra dag att öppna den.

Lite bakis. Lite vemodig. Lite halvlycklig.

För övrigt spelar Peter Hook plattor på O-baren den fjärde september. Det kan bli nåt det...

fredag 22 augusti 2008

Japanese soccer with binoculars


I väntan på nästa OS

Fuckin´ far from okej



Hornstull 09.35. En ful man står och delar ut denna otäcka flaska. En reklamkampanj... en lansering av en ny dryck... En vidrig dryck i mitt tycke. Å andra sidan tillhör jag de som tycker att bananen är äcklig... riktigt äcklig. Den liksom... smakar inte bra. Den är sträv. Sätter sig i gommen på ett vidrigt sätt. Bananen... bananen... kul ord dock. Bananen.

I denna flaska infinner sig en trögflytande sörja av nermald banan, lätt smaksatt av ananas. "Banansmoothie" lanseras den som. Flytande banan. Fy. Nä... den här flaskan ställer vi nu bredvid Kalles kaviar med banansmak, flygande Jacob och surpizzan med banan, jordnötter och curry (vem fan kom på den kombinationen.) Nä, nu tycker jag att vi gör gemensam sak av det här... vi som vägrar bananen.

torsdag 21 augusti 2008

Vi blir inte kloka på rotjävuln



När vi trodde oss ha det rätta svaret, så sprack allt. Enligt Malin så är rotjävuln en "kålrabbi." Sedan kommer Linda och säger att det är "glaskål." Den trygga tillvaron på redaktionen är åter i gungning. Därför tar vi det ett varv till. Tänkte att det kanske blir enklare om man sätter rotjävuln i perspektiv till Karins foto på Persbrant...

onsdag 20 augusti 2008

Vilken grönsak?



"Du är vad du äter" redaktionen behöver hjälp med vilken grönsak detta är. Den som kommer med rätt svar har varit med om att skapa TV-historia.

söndag 17 augusti 2008

Lasse Kronér som Bob Marley

Bilden är lånad från Aftonbladet

Det är vid sådana här tillfällen jag funderar på vart jag ska flytta... fly landet. Räcker detta för att få uppehållstillstånd i ett annat land? Jag - en politisk flykting. Jag packar ner mitt pass, tillsammans med bilden på Lasse.

Jag visar upp bilden för immigrationsverket, de ser förstående på mig... nickar lite lätt.
- Vi löser detta... det där är inte okej, säger de.

onsdag 13 augusti 2008

Idag på redaktionen...


...tillverkas det falukorvshalsband.

tisdag 12 augusti 2008

Fotfittan

Eftersom både Figge och Godiva verkar ha snöat in på sexleksaker idag, får väl jag bjuda på fotfittan igen.

Min redaktion



måndag 11 augusti 2008

Vad i hela friden?


Carola och Dogge Doggelito spårar ur tillsammans på en Livets Ord gala.

söndag 10 augusti 2008

Tjock TV


Söndagskräftfest hos Barlack. Vi ser TV utomhus och tror på livet.



fredag 8 augusti 2008

Nu är den min!



Efter en sjukt ångestfylld budgivning rngde mäklaren upp mig.
- Grattis, du har blivit lägenhetsägare!

Jag hade fajtats mot min fiende i två och en halv dag, och han vägrade ge sig. Han höjde 10 000, jag höjde 25 000. Han höjde 10 000, jag höjde 25 000, och så höll det på. Jag blev oerhört frustrerad... vägrade ge mig. Men till slut satte jag in dödsstöten och han gav sig.

När jag kom in i lägenheten på visningen blev jag förälskad... ville ha... var tvungen att vinna budgivningshelvetet. Nu är den min. Jag har en balkong i sydvästläge. Jag kan äta frukost i morgonsolen. Jag kan grilla och dricka spritzers i kvällssolen.

Frågan är bara hur jag kommer att trivas i SoFo. Jag älskar ju hornstull.

torsdag 7 augusti 2008

Medelsvensson - Vem är det egentligen?

Apropå tidigare inlägg, skickade Katten denna informationen om "medelsvensson" till mig. Allt enligt Statistiska Centralbyrån.


Äktenskapet gör mannen yngre
Familjen Medelsvensson heter Johansson. Pappa heter Lars Erik och kallas Lars. Mamma heter Anna Maria och kallas Anna. Lars är 39 år och Anna 42 år. (Fås genom vanlig medelvärdesberäkning på befolkningens ålder.) De gifte sig 1990 då Anna var 27 år. Det året var, enligt statistiken, mannens ålder vid första äktenskapet 30 år. Nu blir det roligt för sätter vi de här uppgifterna i relation till deras ålder 2005 kan vi konstatera att Anna helt enligt naturens lagar blivit 15 år äldre medan Lars däremot bara åldrats 9 år under det 15-åriga äktenskapet!

Villa, Volvo men inte vovve
Lars och Anna har två barn, en pojke och en flicka. Familjen bor i en tätort och där i en villa vars taxeringsvärde är 770 000 kr. De har en silvergrå Volvo av 2000 års modell som de körde 1 700 mil under året. (Anna hade helst velat ha en röd bil.) Naturligtvis har de dator och tillgång till Internet, däremot ingen vovve. Vidare gjorde familjen en semesterresa under året.

Kosta vad det kosta vill(a)
Både Anna och Lars har 2-årig gymnasial utbildning. De är heltidsarbetande – Anna inom vård och omsorg och Lars inom industrin. Lars har en arbetsinkomst på 28 100 kr/mån och Anna en på 21 800 kr/mån. Familjens disponibla inkomst uppgår till 32 000 kr/mån. I genomsnitt har familjen utgifter på 31 300 kr/mån. Cirka en fjärdedel av detta belopp utgörs av boendekostnaden.

Lite skvaller om Anna och Lars
Varken Anna eller Lars röker. Lars är lite överviktig, men inte Anna. Däremot har Anna lite nackvärk vilket inte Lars har. Anna är en bättre bokläsare än Lars. Båda röstade Ja till medlemskap i EU 1994, men 2003 röstade de Nej till införandet av euron.
Anna spenderar tre gånger så mycket som Lars på underkläder och sex gånger så mycket på den personliga hygienen. De dricker tillsammans en liter vin i veckan och tar dessutom varsin 6:a starksprit. Dessutom klämmer de tillsammans tre burkar starköl och två liter mellanmjölk i veckan.

Gottegrisar
Familjen sätter varje vecka i sig 1,2 kg godis, eller 3 hekto per person. Och dessutom smäller familjen i sig 1 kg kaffebröd och konditorivaror i veckan, det vill säga 2,5 hekto per familjemedlem. (Men ändå är det bara Lars som är överviktig.)

Aprilbarn
Johan föddes torsdagen den 19 april 1990 och Emma nästan på dagen tre år senare – den 6 april 1993. Johan är alltså 15 år och Emma 12. Johan går sista året i grundskolan och tänker fortsätta på samhällsprogrammet i gymnasieskolan. Emma går sista året på mellanstadiet.
Både Emma och Johan har eget rum och egen mobiltelefon. De idrottar regelbundet (flera dagar i veckan). Emma har eget husdjur av obestämd sort och art, men Johan får hålla till godo med Emmas. Johan har däremot egen TV på sitt rum, vilket inte Emma har. Båda barnen ägnar läxorna en till två timmar i veckan. Emma har en månadspeng runt 150 kronor. Johan har, som han tycker, med ålderns rätt lite mer, cirka 250 kronor.

Uppgifterna är hämtade från Statistiska Centralbyrån

"Vi vanliga människor"

Läser Stockholms City på väg till jobbet. Börjar med insändarna, som jag av någon anledning alltid gör. Läser en insändare... som jag känner att jag har läst väldigt många gånger förut.

Skribenten gnäller på all skadegörelse i Stockholm. Allt klotter. All skadegörelse på tunnelbanan. Alla smitare på SL. Det gör han visserligen med all rätt. Jag betalar på SL, och jag slår inte sönder tunnelbanetåg.

Det jag vill komma till är att han refererar till sig själv som "vanlig människa." Han skriver:
"Vem är det som får betala för allt det här, jo vi vanliga människor." Han skulle också kunnat använt klassikern "vi skattebetalare" men valde "vi vanliga människor."

Vem menar han då, frågar jag mig? Vem här den här "vanliga människan" som måste städa upp efter allt slödder. Det jag vet om honom är att han är bitter. Han tyckte att det var bättre förr. Han har slutat att knulla med sin fru. Han tycker att potatis är "riktig mat."

Vem är han mer? Hur ser han ut? Snälla, hjälp mig!

onsdag 6 augusti 2008

På begäran...


... visar Jonne upp sin skärmsläckare på Nalle med tilltänkt adoptivson... igen.

Sturehof 23:06


Jonas sitter framför en fiskmålning. Lagom full, lagom lycklig, lagom okammad. Och proppfylld av kräftor.

Barber & Books



Fick det här kortet i min hand igår - Barber & Books på Östgötagatan 21. Inspirerat av 20-talets Manhattan. Långt från engångshyvlar och Gillette. Här är det rejäla rakknivar som gäller. Här blir du omhändetagen av en man med grova händer, fast med ett mjukt handlag. Här lutar du dig tillbaka, bläddrar i en gammal fotobok, blir masserad i hårbotten, insmord i pepparmintskräm, lenrakad. Det är murrigt... New York... fast på Söder. Hit ska jag gå och köpa mig lite livskvalitet... Nu är det unnardags igen.

måndag 4 augusti 2008

Jag - sämsta uppdateraren

Jag är verkligen sjukt dålig på att uppdatera nu... sjukt dålig. Men på onsdag är jag taggad, det vet jag. Nu har det helt plötsligt blivit så mycket vardag det kan bli. Alla är tillbaka på jobbet. Vädret börjar suga. Snart är det väl is nere i Värtan.

fredag 1 augusti 2008

SJ-relik