onsdag 27 februari 2008

Fistel


Det är oerhört störande att prata med människor som har saker i ansiktet som inte borde vara där. Exempelvis otäcka vårtor... eller andra störande objekt. Man pratar med dem men flackar hela tiden med blicken som hela tiden söker sig tillbaks till svulsten, vare sig man vill eller inte. Och hur gärna man vill låta bli går det inte att sluta titta.

Jag gör minst tre till fyra intervjuer om dagen på jobbet. Och just idag har jag skaffat mig en finne på absolut sämsta tänkbara ställe. Bara vetskapen att mitt intervjuoffer skulle tänka samma tankar som jag gör mig ofokuserad. Jag känner hur dom tittar på min finne... mitt på näsan... helt centralt... kirurgiskt placerad... och slutar ta mig på allvar.
- Jaha du, du tycker att jag har en lustigt placerad finne. Lyssnar du ens på vad jag ställer för frågor, tänker jag.

Och så kanske de tänker att jag märker att de tittar på min näsa istället för på mig och så tappar de fokus. Och så tappar jag fokus. Och sen hamnar vi i en sjukt ofokuserad spiral innehållande utstickande hudflikar, vårtor, finnar och så vidare och så vidare...

Skitjobbigt.

Dolly min vän


Jag har i och för sig inte ätit på denna eminenta restaurang ännu, utan bara smakat av barens läckerheter. Måste ändå buga för Dollys fantastiska attityd. När de utgår från att mata i sig ett kilo kött är "respektingivande" kan jag inte annat än att kapitulera inför detta köttharem. Dolly kittlar verkligen min crapfoodtarm. Kött, kött, kött i stora lass, dränkta i onyttiga såser feta som motorolja. jag kan inget annat än buga.

- Dolly... jag kommer tillbaka, det kan du räkna med. Hungrig och härlig

lördag 23 februari 2008

Monokel - ny trend?


Det är väldigt få som använder monokel idag. Detta lustiga lilla glasöga. Tänkte fråga Sofi Fahrman om det inte börjar bli dags att investera i en monokel snart. En Guccimonokel.

Fråga: Såg folk bara dåligt på ena ögat förr i tiden? Jag har aldrig sett någon med två monokler.

Williams förälskelse i geten


Min gode vän William är kär... i en killing... en get. Jag älskar hans inlägg om geten. Här berättar han för mig på Ljungrens om sin kärlek till djuret. Hur han önskar att djuret bodde hos honom. Hur han höll den fina killingen i sin famn. Fantastiskt!

Fredagsfika på redaktionen


Idag bjöds det på boxvin och Mariekex. En studie, eller ett nedslag, i den glamorösa tv-världen. Roligare än så här blir det inte mina vänner.

fredag 22 februari 2008

Vem är dom?

- Dom säger att det är farligare med cola light än vanlig cola.
- Dom säger att man inte ska bada direkt efter maten.
- Dom säger att man bör äta ofta, fast mindre portioner.
- Dom säger att man får hemorojder om man sitter stilla för mycket.

Vem är den där dom som alla pratar om, som tycker så mycket hela tiden?
- Ge dig till känna!
Annars kan man ju alltid skylla på den där dom när man inte har belägg för vad man pratar om eller bara vill verka påläst och duktig.

Undrar om dom är polare med man... det undrar man ju?

Det är fredag

Det är fredag idag... fredag är glad stämning på jobbet. Jag har kavajen på. Jag drack Brämhults till frukost... med vitt bröd, nybakat, det är fredag. Redaktionen har piffat till sig, vi planerar after work, det är fredag. Mattias har köpt fredagsfika, den njuter vi av kl 15. Jag älskar fredagar!

Om två dagar är det måndag.

onsdag 20 februari 2008

Man tackar

Hittade den här artikeln idag. Vad glad jag blir att Karl-Petter läser och gillar min blogg

Vänta nu...


Naturligtvis arbetar sjukhusen med att hela tiden förbättra och förenkla sjukvården. Är det därför man väljer att operera ut en tarm genom MUNNEN!

Har du svårt att få din ekonomi att gå ihop?


Sök till lyxfällan...

tisdag 19 februari 2008

Att roa sig med under en flygtur.


Efter en inspelning i mörkaste norrland:

I verkligheten sitter Mathias och Charlie och tittar på den norska vesionen av lyxfällan (luksusfellen) och jämför sina norska motsvarigheter av sig själva... med sig själva. De tittar även på ett tv-program om "rymdgubbar".

I min fantasi tittar Mathias och Charlie på porrfilm, grov porrfilm, med volym på. Om ett tag kommer flygvärdinnan förbi och frågar om de vill ha kaffe eller te. Då vänder sig Mathias mot henne, ler med ena mungipan och blinkar med vänsterögat
- Du har inget annat att bjuda på, viskar han.

Så uttråkad var jag

söndag 17 februari 2008

Morgondialog om melodifestivalen

Tina: Så bröderna Rongedal gick vidare direkt!
Jag: Vadå?
Tina: Ja... bröderna Rongedal gick vidare till globen.
Jag: Vad hette han sa du? Vadå?
Tina: Rongedal, de där bröderna som ser likadana ut, som var med i ett annat tv-program, typ på spåret.
Jag: Jaha... eller jag har ingen aning. Du menar inte allsång?
Tina: Det kanske det var. Dom ser i alla fall likadana ut... och har glasögon.
Jag: Ingen aning... Vad hette dom sa du?
Tina: Bröderna Rongedal.
Jag: Jaha.



Expressen väljer att lägga fokus på brödernas öron. Ehh...

lördag 16 februari 2008

Fjäskofiasko

Jag blir så trött på fjäsket för skidskyttarna. Tittar på stafetten nu där det bommas och missas hej vilt. De svenska resultaten har hittills lyst med sin frånvaro, även i pågående stafett. Inte i någon annan sport skulle kommentatorn säga att en 20:e plats är ett bra resultat. Att åkarna har otur, oflyt. Det är inte deras dag o.s.v. Det är VM på hemmaplan. Man måste väl kunna kräva lite mer. Ett fiasko, ett gigantiskt fiasko av ett uselt landslag är vad det är.

Och när man sätter största hoppet till en kvinna som är gravid i 5:e månaden, då har man ingen bred trupp. "Man kan ju inte begära samma explosivitet i åkningen på en sådan långt gången graviditet", säger experten.

Men vad gör hon där då? Stanna hemma och föd!

fredag 15 februari 2008

Hobbyjakten fortsätter

Min gode vän Wille verkar äntligen ha hittat en hobby (plåtletande) åt mig. Nu börjar det likna nåt!

Potatisgratäng

Alla hjärtans dag = potatisgratäng, oxfilé och rödvinssås.

Så tänkte jag! Jag ville "lyxa till" lite. Därför gjorde jag en potatisgratäng. Jag älskar potatisgratäng. Vi diskuterade just potatisgratäng på jobbet idag, och hurvida det är en generationsfråga att älska sin gratäng. För mig är gratängen ett naturligt festinslag, men är man född-85, 90, 95 typ, är gratängen då något som "gamla människor" äter som finmat? Är den bara någon gammal rätt som mamma och pappa bjuder på när det ska firas. Något man kan hitta på en sunkhaksmeny för 69:- inklusive en stöl.

Någonstans går ju gränsen för där gratängen inte längre finns med som ett naturligt kulinariskt inslag på festen.

Frågan lyder egentligen så här: Exakt vilket år är man född när potatisgratäng inte är fest överhuvudtaget, utan en tråkig jävla medeltidsrätt som bönder äter? Eller kommer potatisgratäng alltid att älskas... från generation till generation? En aldrig utdöende rätt, som känns sådär lagom lyxig vid speciella tillfällen?

Sås

Veckan har varit så lång så lång. Min energi är slut. Lyxfällan är väldigt kul att göra, fast det tar på mina stackars krafter. Min hjärna är tom. Huvudet är fyllt med brunsås känns det som... trögflytande brunsås.

tisdag 12 februari 2008

Ursäkta mitt slöa inläggstempo. Men jag ligger ute på inspelning den här veckan. Skärper till mig snart.
Wille: Grattis, vi har blivit tilldelade biljetter till EM. Tänkte att bloggen är ett bra forum att berätta det för dig, du sover förmodligen nu. Kommentar på det Wille?;)

söndag 10 februari 2008

Blä

Feber, snor, snörvlar, hostar...
Sjuk, så sjuk som bara en kille kan bli. Jag tycker otroligt synd om mig själv. Ingen inspiration... dunkande skalljävul.

Tur att Svt sänder 31 (t r e t t i o e n) timmar vintersport i helgen.

fredag 8 februari 2008

Varav detta kollektiva bloggsjälvmord?
Lindqvist, Figge och tyskungen på samma dag

torsdag 7 februari 2008

Stånd

Läkemedelsföretaget Pfizer har gjort en undersökning som Aftonbladet skriver om idag. De har ställt sig frågan vilket som är viktigast: Storleken på penis eller hårdheten på erektionen? De tillfrågade delades upp i partigrupperingar där det visade sig att alla tyckte att en hård erektion var viktigare än storleken förutom... kristdemokraterna. De anser att storleken är viktigast. Stora slaka kukar. Jag lägger ingen värdering i resultatet. Jag funderar bara på varför?

Kontorsproblematik


Varför är inte klistret på Post-it lapparna bara lite starkare. Det är så ytterst lite som fattas. Den "lite" är skillnaden på att lappen sitter kvar på datorkanten eller ramlar ner.

onsdag 6 februari 2008

Turkiet - Sverige... träningslandskamp. Njaee.

Fast tillsammans med några toasts, toppade med basturökt skinka, whiskeyost, dijon och en kall tjeckisk lager... under en filt... ska det nog fan bli kväll av den här kvällen också.

2-1 till turkarna

tisdag 5 februari 2008

Semmeltider

Aftonbladets "kropp & hälsa" gör idag ett rep hur man ska kunna äta sin semla och ändå hålla vikten.

Jag har en bättre idé om du vill hålla vikten:

- Ge faan i att äta semlor. Hur svårt kan det vara.

Torso

Såg på Irene Huss / tatuerad torso. Lasse Brandeby spelar där en "seriös" roll som Irenes chef. I eftertexterna väljer han att stå med som Lars Brandeby, inte Lasse. Den förändringen gör inte så mycket. Det är fortfarande svårt att ta Lasse (förlåt, Lars) på allvar, rökandes cigarill, pratandes om "torson" i en seriös roll. Försök själv säga "torso" på bred göteborska och ta dig själv på allvar... inte så lätt va? Det blir ju inte enklare av att "torso" är ett väldigt underhållande ord som det är.

Fast jag gillade ändå karaktären måste jag erkänna och Lars gjorde den rättvisa.

Sen är jag nog rädd för att Lasse får leva med Kurt Olsson oavsett Lars eller Lasse.

Å bra det blev.


Den dansande bonden, den kroppsbyggande redaktören, jag och den glade dansken besöker East. Apjägaren syns inte på bilden... men han var där... någonstans.
Det var en bra kväll. Och extra kul att den glade dansken kom på besök.

lördag 2 februari 2008

Å livet leker med den lekfulle.

Idag - frisk. Står framför spegeln, rakar mig, dansar till Hästpojken. Nöjd, glad, levande.

Snart - Globen med Jonne. En lounge står redo, laddad med champange och testosteron, där vi ska se DIF leka lite med Brynäs.

Sen - Popcornfestivalen eller Vice-fest?

Kan bli bra det här!

fredag 1 februari 2008

Äntligen är det här!


Först kom saltet, sen kom havssaltet, sen kom det grova havssaltet.
Och nu kom det medelgrova havsaltet.
- Äntligen, som jag har väntat!

Att fundera över som sjuk

Har funderat under eftermiddagen varför djurläten skiljer sig på olika språk. Borde vi inte lyssna på djuret ifråga och sedan utgå från det. Annars blir det ju väldigt svårt att förklara för någon hur exempelvis en gris låter som aldrig har hört en gris. Några exempel:

Gris:

- svenska "nöff"
- engelska "oink"
- kinesiska "hulu hulu"

Tupp:

- Svenska "kuckeliku"
- engelska "cock-a-doodle-doo"
- finska "kukko kiekuu"

Kineserna är verkligen ute och seglar. "Hulu hulu" är väldigt långt ifrån ett grisläte.

Fredag - sjuk

Min mage och jag talar inte samma språk och febern bråkar med mig. Därför håller jag och min hypokondri på med att försöka utesluta vissa sjukdomar för tillfället.

Om vi bara ser till symtom är malaria en av de sjukdomar jag INTE har kunnat utesluta ännu. Bara en sån sak. Amöba och tjocktarmscancer ligger också väldigt nära till hands enligt "Fass".

För en vanlig matförgiftning kan det ju inte vara... inte kan det vara så enkelt... eller tidigare blogginlägg kanske talar för det.